måndag 18 januari 2016

Down with the kidz

Nu har inte jag några barn men jag har ju ändå en riktigt stor erfaranheten av barn, jag menar: jag har ju själv varit ett. Ett rätt så fräknigt, knubbigt och kontemplerande barn. Jag gillade mat även då (hence the knubbighet). Eller som pappa sa under jul när vi pratade om barn och deras matvanor. "Det var aldrig ett problem att få er att äta. Snarare tvärtom".
Mina antaganden gällande vad barn gillar: allt som går att äta med händerna, färgglatt, plättar. AV EN HÄNDELSE råkar det vara precis ett sådant recept jag har att bjuda på idag. Ps. Funkar utmärkt även på vuxna, det kan mina matbloggskompisar intyga.

Gröna ärtplättar (eller Monsterplättar)
20 st
400 gram tinade gröna ärtor
2 hela ägg
2 äggulor
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk

salt
svartpeppar

Gör så här
Mixa allt till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Stek små plättar i smör.
  
Servera med en kräm på turkisk yoghurt, massa riven parmesan och hackad färsk mynta (det här kan jag inte gå i god för att kidsen gillar dock). Den salta ostcremen är nästan ett måste för att balansera upp det söta i ärtorna. Kan tänka mig att det funkar utmärkt med fetaost och chevre också.


Jag bjöd på dessa på årets första matbloggsträff med temat #pankmenmätt. Perfekt för en frys- och kylskåpsresning helt enkelt. Så gräv nu fram era små frusna ärtor ur vrån längst in! Vem vet vad du mer kan hitta där - lika spännande varje gang!

6 kommentarer:

 1. fast alla barn gillar faktiskt inte plättar! mvh. har_avskytt_pannkaksmat_since_1985

  men nu har jag faktiskt börjat gilla matplättar, alltså typ såna här plättar med grönsaker i. som man inte har äcklig sylt och grädde till. så man kan ju alltid ändra sig!

  trist att jag missade #pankmenmätt, men nästa gång gadgetboy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa gång!!

   "äcklig sylt och grädde" Whuuuut!?

   Radera
 2. I tisdags blev jag så himla sugen på dina plättar och improviserade ett recept som jag serverade dem till familjen. The kidz löved them! Och jag med. :)

  SvaraRadera
 3. Ser ju ut att vara hur gott som helst!
  /Anna, som tyvärr har dödat cirka 1 kattunge om dagen under 5-års studietid #dåligtsamvete

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna! Det är ju fruktansvärt! Nu måste du steak gröna plättar till alla kattungar du stöter på framöver! ;)

   Radera

Related Posts with Thumbnails