måndag 23 november 2015

Vigör

Ha haaaa, det trodde ni inte va? TVÅ inlägg på en kort tid. Tittar man i backspegeln och hamnar runt 2012 så var två inlägg på en vecka en rätt så medioker insats. Fattar inte hur jag kunde blogga typ varannan dag i ett år?! Jag måste ha ätit en massor! Men det var på den tiden jag var ung och nitisk. På tal om det, så gjorde vi i helgen en resa tillbaka i tiden. Förfest på halvtom mage, break dance battles på vardagsrumsmattan, 90-talshits på Gretas och ful-tequila-shots i baren.

Söndagen bjöd inte helt överraskande på en blick in i framtiden: jag kände mig som 85 år. Utan problem slocknade jag vid 21-snåret, trots att jag sovit middag mitt på dagen. Näe, jag kände mig inte fräsch och spänstig som en al dente blomkålsbukett direkt.

Blomkål- och rödlökstortilla

500 gram blomkål
2 små rödlökar
1 tsk torkad rosmarin
olivolja
8 ägg
50 grovriven parmesanost
1/2 dl grovhackad färsk basilika
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
lite smält smör
sesamfrön

Gör så här
Dela blomkålen i mindre bitar och förväll i ett par minuter. De ska ha kvar ganska mycket tuggmotstånd. Finhacka den ena rödlöken och stek mjuk i olja tillsammans med rosmarin. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en springform med bakplåtspapper, smörj den med lite smör och strö sesamfrön runt kanterna.

Vispa ihop ägg, parmesan, basilika, bakpulver, gurkmeja, salt och peppar i en bunke. Vänd ner lök- och blomkålsblandningen. Häll i springformen, skär den andra rödlöken i ringar som du fördelar över smeten. Grädda i mitten av ugnen i drygt 20 minuter. Jag tycker personligen att frittatan ska vara lite krämig i mitten. Ta ut och låt vila en stund, sen kan du skära upp den i snygga bitar. Servera på buffé eller med en sallad så är du i hamn.

Tack Johanna för att du tog in den här i mitt liv. Och tack till Yotam. Kram!

 
Extramaterial: exklusiv bild från lördagen. Yeah! Sjukt grymma vänner man har!

12 kommentarer:

  1. Huha, nej den där dagen-efter-kvällen-förekänslan är inte till att leka med numera... den sitter ju i flera dagar efteråt om det väl vill sej illa. Fast, med tanke på hur kanoners den där kvällen lät så var det kanske värt det?!
    Och den där blomkåls rödlökstjohejsan låter vansinnigt god, och väl värt besväret den också:)

    Kramar på dej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man säger ju inte "aldrig mer" till blomkålsfrittata!

      Radera
  2. det är kul att låtsas att man fortfarande är ung ibland! dagen efter... not so much. men det får det väl vara värt!?

    hurra för yotam! och johanna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hurra för att kunna låtsas att man är ung!

      Radera
  3. Vissa dagar känns mer som blomkål än andra. Vänta bara tills du kommer upp i min aktningsvärda ålder. Då känns man som en vissen broccoli för jämnan, haha.

    Jag tycker mig se att alla vi, oavsett årsmodell, som bloggade intensivt för ett par år sen, har taktat av lite. Jag tror att Instagram ersätter inläggen till viss del. En bild säger inte alltid mer än tusen ord men det går väldigt mycket fortare att lägga ut en bild än att skriva ett inlägg. Ha en fin söndag. Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag känner mig som 85 varje dag nu som jag vankar runt. en utekväll lär det nog dröja innan jag klarar av.
    Bloggar gör jag inte heller. Får väl se om jag kan öka takten. Ska bara laga annan mat är lasagne och korv stroganoff...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Världens yngsta 85-åriga tvåbarnsmor! :D

      Radera
  5. Men en rejäl förfest kan jag sakna faktiskt. En fest då man faktiskt inte äter och då orkar dricka lite alkohol. Blir ju trött efter maten och risken är stor att jag nickar till även om vi är bortbjudna. Nej, det gör jag nog inte men Lars däremot, han somnar...

    Kram kram

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails