måndag 14 september 2015

Who run the world?

Den här boken. Den ska du läsa. Lotta Lundgren är en smart och rolig människa och jag skrattade högt samt sa "Just så!" flera gånger under läsningen. Det är inte en traditionell kokbok, utan mer en handbok i hur man gör när man lagar mat. Och vet ni, den har inte en enda bild.

Den består av tio olika kapitel och dessa behandlar ämnen som: Känslor, Smak, Kost, Barn, Kön, Pengar. Alla kapitel lika intressanta, men kapitlet om kön tilltalade mig inte helt oväntat lite extra. Det var där jag hittade det här receptet och det blev en fullträff.

Red hot feminist salad
4 port

4 röda paprikor
500 gram cocktailtomater
4 röda plommon
1 burk kronärtskockshjärtan
2 ekocitroner
olivolja
flingsalt
2 dl röda linser
1 röd chilifrukt
2 endiver
2 bollar mozzarella
1 kruka koriander

Gör så här
Sätt ugnen på 300 grader grill. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med "ryggen" uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen, näst översta falsen, tills ryggarna är svarta. Flytta ner plåten till mitten och baka ytterligare fem minuter. Ta ut och låt svalna under en handduk. Dra av skalen och riv i strimlor.

Sänk värmen till 200 och vanlig ugnsvärme. Dela och kärna ur plommon och lägg dem med snittytan uppåt på bakplåtspappersklädd plåt, tillsammans med tomater och kronärtskockshjärtan. Riv zest av en citron och fördela över kronärtskockan. Ringla över rikligt med olivolja och salta ordentligt. Baka tills plommonen har smält och tomaternas skal spruckit. Spara spadet.

Koka under tiden linserna mjuka i saltat vatten (akta så de inte blir för grötiga, röda linser blir lätt det). Finhacka chilin och blanda med linser, saft från två citroner och paprikafiléer. Vänd ner tomater och plommon, tillsammans med lite av spadet.

Plocka bladen av endiverna. Fördela bladen och den ljumma salladen (min liknade mest en röra, då jag överkokade linserna...) på ett fat. Fördela kronärtskockhjärtan. Riv osten i bitar, hacka koriander och toppa fatet. Njut.Det är en rolig bok:

"Diskutera: Vad är lämpligt att servera på nästa basgruppsmöte med "åttorna"?
a) Rocky Mountain Oysters
b) Böff och rödvin
c) Linsgryta
d) Något lugnande
e) Pär Ström (AHAHAHAHA min kommentar)"


4 kommentarer:

 1. tänkte köpa den häromdagen då jag såg att den kommit som pocket, men sen insåg jag att jag inte hade några pengar så den fick snällt stå kvar i affären. men nästa gång jag har pengar, då jävlar!

  SvaraRadera
 2. Åhhh tack för tipset fina Kim puss Sofia

  SvaraRadera
 3. VI lånade hem boken från bibblan (snåljåpar absolut:) ) och hon skriver ju så himla bra, den där Lotta! Om vi inte minns helt fel så fanns det med ett avsnitt om smakkompisar som vi tyckte var extra bra.

  SvaraRadera
 4. Den boken ligger på lillebordet här hemma och jag äää-häää-äälskar den. Hon är grym, Lotta!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails