måndag 17 augusti 2015

Jag tipsar!

Visst gillar vi entusiaster? Och visst älskar vi popcorn? Logiskt sett borde vi älska en popcornentusiast! Jag fick genom en vän höra om Bruno, som gjort slag i saken och numera sprider sitt popcornevanglie genom sitt företag WePoPoP. Vi etablerade kontakt och jag fick hemskickat ett popcornprovar-kit. Sedan dess är popcorn inte längre bara popcorn för mig. Det finns alla varianter: stora, fluffiga, små, sega, mjuka, krispiga, rundare. Och smakerna! Nötigt, majsigt, smörigt... Ta hjälp av WePoPop så guidas du med vänlig men beslutsam hand genom popcorndjungeln. Bonus: inga tillsatser - bara götta. På hemsidan bjuds man även på roliga, och ibland helt vansinniga, sätt att smaksätta popcorn på.

Mitt eget bästa popcorntips har ni sedan innan: karamelliserade sådana. Sjukligt gott!

Nästa helg/nu till helgen/helgen som kommer (kärt barn har många namn) kör vi i Global Picnic vår berömda Food Festival igen! Det kommer finnas käk från inte mindre än 14 olika länder, bland nyheterna i år har vi Iran och Mali. Musik, kultur, människor och en massa god mat. Kom! Och passa på att säga hej till mig också. Så: 22-23/8 kl 11-17. På Kanaltorget alldeles vid Operan och Älvrummet.Vad mer vill jag tipsa om? Jo Karins quinoasallad med jordgubbar och feta. Det mesta som går att äta från restaurangen i Röda stens kulturhus. Samt lite fine:are dining på Bhoga. Och Slaktar-Julias blogg som jag alltid finner mycket underhållande och lärorik.

Jamen då ses vi ju till helgen då! Bra!

7 kommentarer:

 1. Tips mottages alltid tacksamt, och särskilt när det gäller godsaker! Popcorn är vi storkonsumenter av och den där sidan har vi kikat på tidigare men helt glömt bort. Tur du finns och kan påminna oss:)
  Hoppas mathelgen går kanoners!
  Kram på dej

  SvaraRadera
 2. För en popornälskare som mig låter ju WePoPoP för bra för att vara sant! Ska genast spana in det. Du kan även räkna med mig på Global Picnic till helgen. Toppen tips!

  SvaraRadera
 3. mmm, bhoga! tänker på deras rödbetsdrink varje dag. skojar inte ens.

  någon vidare popcornmänniska är jag däremot inte. fast jag borde vara det för det är ju snacks...

  jag hoppas att vi hinner ner på matpicknicken i helgen, vi ska rensa ur förråd och köra saker till tippen inför flytten, men på söndag hoppas jag att vi kan svänga förbi och mumsa på nåt gott!

  kram på dig lilla russin!

  SvaraRadera
 4. Tack Tant Russin för den fina rekomendationen till WePoPoP. Ska försöka komma ner på picnicken på söndag låter jätteroligt.

  Kram

  SvaraRadera
 5. WePopoP, hurra! Får beställa mig en ny prenumeration snart, tror jag. Kram!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails