tisdag 14 juli 2015

Lifehack - summer style

Jag kan njuta lite av att jobba när "alla andra" har semester. När man själv inte fokuserar på sitt eget "går-på-semester-om-tre-timmar-tjoho" kan man glädjas lite extra åt andras. Och passar man på att fira in andras semestrar varje fredag i flera veckor så blir sommaren lite längre. Det var mitt sommartips det.

Inte så att jag inte ser fram emot min egen semester (som börjar om 3 dygn, 6 timmar, 30 minuter), utan det gör jag verkligen. Jag ska göra... i princip inget alls. Vara ledig. Ta sovmorgon. Göra det som faller mig in. Äta broccolibollar kanske. Och justdetja - hoppa fallskärm.

Broccolibollar
20 st
1 liter färska broccolibuketter (~2 små huvuden)
2 dl mandelmjöl
1 dl finriven västerbottenost
1 kruka färsk basilika
zest av 1 citron
2 stora ägg
Salt
svartpeppar
(ströbröd/vetemjöl)

Gör så här
Sjud broccolin ett par minuter i saltat vatten, tills de är mjuka. Hacka broccolin riktigt fint, eller kör den i en matberedare. Finhacka basilikan. Blanda samtliga ingredienser till en smet. Smaka av med salt och peppar. Känns smeten lös kan du tillsätta lite ströbröd eller vetemjöl. Låt stå i kylen minst en halvtimme.

Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma smeten till 20 bollar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

 
Se till att ta det lite lugnt nu under sommaren också, inte bara släktbesök, Ullared, solhysteri och grillfrenesi.



14 kommentarer:

  1. Mums Kim hoppas du får en fin semester snart : ) kram Sofia andra dagen på semestern så skönt <3

    SvaraRadera
  2. De här bollarna låter så goda! Ha en skön semester.

    SvaraRadera
  3. Du, hur äter man dessa bullarna? Ja, att de stoppas in i munnen fattar vi ju så klart, men är det som middag eller är det som bullar bullar liksom?
    Förstår däremot helt och hållet hur du menar med den där semestern, man uppskattar den nästan mer ju länge man väntat på den. Fast inte för lång väntan, det gitter vi inte:)

    Ha en alla tiders ledighet när den kommer,
    kramar på dej

    SvaraRadera
  4. Ja, det är mycket man vill hinna med på semestern. Tyvärr blir det väl svårt att just koppla av när man har barn som behöver aktiveras. Tack o lov är O rätt stillsam av sig och han chillar gärna under parasoll eller med en bok. Samtidigt hittar man på grejer som kanske inte skulle gjort annars. Hoppa fallskärm klarar jag mig utan.....

    Ha en underbar semester. Imorgon är det jobb för mig igen. Den som spar han har....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fint att det är sommar även om man inte har semester, det gäller det att komma ihåg!

      Radera
  5. vi kör verkligen på sån där "hemester" i år, fast det är inte helt frivilligt eftersom det till största delen beror på att vi inte har några pengar, men ändå.. det är rätt gött ändå. som en enda lång helg. det enda ofelia vill göra när vi frågar henne är: "gunga" eller "handla", höga krav på livet :)

    hoppa fallskärm, skulle jag aldrig våga. huuu. fast du gör ju alltid massa tuffa grejer som jag aldrig skulle våga eftersom du är tuff och bäst. hoppas din sköna oplanerade semester blir precis så som du vill och att vi ses snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tuff och bäst - min nya slogan! :) Tack!
      Hemester låter finfint tycker jag!

      Radera
  6. Ha en finfin semester! Och vilka goda bollar - ska absolut testas! Kram

    SvaraRadera
  7. Testade just. JÄTTEGODA! :D

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails