onsdag 8 april 2015

#primaveraparty

Även om bloggen och bloggandet i sig är en mindre central av mitt liv just nu, är resultatet av det inte desto mindre närvarande. Jag tänker framförallt på alla de olika människor jag fått förmånen att lära känna. Som Lotta, som nu är en sån självklar partner in crime, fastän vi för några år sedan inte visste att den andre existerande. Och nu ska vi åka på semester ihop! Hur coolt?

Eller alla goa, roliga, entusiastiska, smarta knäppskallar i vårt lilla göteborgska matbloggsnätverk som jag får träffa med ojämna mellanrum. Först smider vi planer, sen lagar vi något gott på varsitt håll, sen kommer Pernilla på en bra hashtag, sen ses vi hemma hos någon (inte helt sällan Charlotta), fotar och Instagrammar. Sen äter vi. Och pratar. Sen äter vi lite till. Och sen lite ytterligare medans vi avhandlar livets väsentligheter. Fint som satan är vad det är.

Igår hade vi italienskt vår-tema. Nästan alla var där, men Paolo och Sofie kunde tyvärr inte komma.

Torta di ricotta al limoncello
(eller Limoncellocheesecake)

100 gram fullkornskex
100 gram smör

250 gram ricotta
4 ägg
1 dl socker
1/2 dl limoncello
3 gräddfil
1/2 tsk vaniljpulver

1 dl gelésocker
1 dl limoncello
2 msk citronsaft

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen till smulor, smält smöret och blanda. Tryck ut i en springform och förgrädda i tio minuter.

Blanda ricotta, ägg, socker, limoncello, gräddfil och vanilj till en smet. Häll i formen, sänk värmen till 125 grader, grädda i mitten av ugnen tills smeten har stannat. Hos mig tog det nästan en timme, men håll koll, ugnar är ju så olika. Ta ut och låt svalna.

Koka upp gelésocker, limoncello och citron. Låt sjuda i någon minut. Häll sedan på den svala kakan. Kyl tills gelén har stelnat.



Som ni ser hade min torta god konkurrens. Choklad- och mandelkaka med grädde och jordgubbar. Nutella- och chokladtårta och chokladcheesecake. Inte konstigt att man hade ett hysteriskt lyckogrin över hela ansiktet.

10 kommentarer:

  1. Vilka tortor! Utan att vara ett dugg partisk, partner in crime and all, så skulle jag nog föredra din med citron. Det får inte bli för sött i min smak. Jag blir väldigt avis på ert utbytande av både mat och ord.

    Och det är galet roligt som det kan bli med nya bekantskaper. Längtar som en tok till sydligare breddgrader. Flamingofredag hela veckan blir det :-)

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är livselexir dessa matträffar!

      Jag längtar också!

      Radera
  2. La dolce vita! Skulle jag vilja säga. Fy fasen, vad mätt jag var igår. Fy fasen, vad bra vi är på att laga mat hela gänget! Är lite avundsjuk på mig själv som får umgås med oss och äta massa goda grejer. Tror att det skulle finnas lite mindre hat i världen om alla hade ett matbloggsgäng!

    SvaraRadera
  3. Men JA! Hurra för våra träffar, säger jag bara! Höjdpunkten på hela veckan. Lätt. KRAM!

    SvaraRadera
  4. Ajamen, du snackar! Limoncellotorta - vi döööööör en smula! Fasen också att fru M inte kunde hålla sej borta från de sista skvättarna i Limoncelloflarran, då hade det baske oss fixats en torta till söndagens utflykt! Den där limoncellon har inte många konkurrenter i vårt likörlager, det är en sak som är absolut:)
    Inte nog med att vi går omkring och är svartis på era bloggträffar där i Götet, nu ska vi dessutom behöva vara avundsjuka på Lottas och din resa... hrmf!
    Men vi hoppas så klart att ni får en alla tiders flamingovecka tillsammans,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var fin den. Nästan ännu bättre dagen efter...

      Radera
  5. Man ångrar ju när man ser alla bilder att man inte kan klona sig eller skaffa sig lite extra krafter (som i ett gammalt super mario bros-spel) att man kan/vill/orkar göra allt man vill. Härligt att höra att man tillhör gänget och är saknad. Vi ses snart igen! Med en massa gott som vanligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästa gång! Då blir det mer gott och då är du med!

      Radera

Related Posts with Thumbnails