Vansinnigt gott helt enkelt!
Pankofriterad ansjovis
1 burk ansjovisfiléer
vetemjöl
uppvispat ägg
pankoströbröd
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
citronzest av 1 citron
2 msk kapris
1/2 kruka dill
salt
svartpeppar
Gör så här
Börja med dipsåsen: blanda majonnäs med yoghurt och citron. Hacka kapris och dill, vänd ner. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och gotta till sig till servering.
Ta upp ansjovisen och låt dem rinna av lite. Doppa dem först i vetemjöl, sen i ägg och till sist i pankoströbröd. Värm olja i en kastrull till 170 grader, fritera ansjovisen, några i taget, tills de är gyllenbruna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Klipp över lite dill och servera med dipsås och klyftor av citron.
All heder åt pappa PeHå som övertalade oss att detta var det utlimata pre-påsk-lunch-snackset!
Alltför sällan friterar jag fisk....
SvaraRaderaAlltför sällan jag friterar överhuvudtaget...
RaderaJag har en märklig relation till ansjovis. Jag älskar den lilla fisken i Janssons frestelse men har svårt för den när den ligger "rå" på en liten smörgås. Friterad skulle den nog slinka ner utan problem låter det som.
SvaraRaderaInga problem här inte!
RaderaMen alltså, är det dom där fiskfiléerna man köper på glasburk och har i Janssons? Varför har ingen berättat för oss tidigare att dom är så goda att fritera? Vi som ääääälskar ansjovis? Hrmf:)
SvaraRaderaFast någon vindstilla altan har vi inte, går det ändå tro?
Kramar på daj!
Jag tror det går bra ändå!
RaderaSer väldigt gott ut :)
SvaraRaderaTack! Och det var det!
Raderaalltså ansjovis och jag är ju inte kompisar egentligen. men jag och friterat är ju jävligt tighta, speciellt om dipsås också är med så jag kan nog tänka mig ett en och annan av de här små firrarna skulle kunna dyka ner ändå!
SvaraRaderaDet var fler som var skeptiska, men de fick se sig överbevisade, så jag tror du skulle gilla det.
RaderaÅh vad gott det ser ut!! Spännande rätt som jag gärna skulle testa :D
SvaraRaderaKram Madame Edith - Inredare och Matbloggare
Do it! :)
RaderaLåter ju riktigt gott! Jag är annars lite feg när det gäller hel ansjovis, men äter det gärna i saker och ting, men nu får jag väl vara modig och testa! Tack, russinet!
SvaraRadera