I det vita solskenet, en söndag, ni vet den där sista helgen i mars när våren gjorde sig påmind? Jag lyssnade på Värvet och under min promenad mötte jag både en och två och tre personer med pizzakartonger. Plötsligt var inte Kristoffer Triumf och Liv Strömqvists diskussion så intressant längre. Jag kunde bara tänka PIZZA i allmänhet och pizza utan tomatsås i synnerhet (det skyller jag enkom på
Charlotta och
Sara). Sen kom jag och tänka på den där lökpizzan Pekstra och jag åt med händerna på Way out west förra året. Och så här slutade min söndagkväll:
Pizza - den bleka varianten
4 port
1 pizzadeg av valfri sort
4 gula lökar
5 fasta potatisar
2 dl bredbar färskost
färsk rosmarin
parmesanost
svartpeppar
olivolja smaksatt med vit tryffel
turkisk yoghurt
Gör så här
Trolla fram degen på det vis du föredrar. Jag köpte en sån färdig på rulle, det erkänner jag utan att skämmas.
Utan att skala dem, skiva potatisen tunt. Koka dem snabbt till de är nästan mjuka och låt svalna. Skiva lök och stek den gyllene och mjuk i smör. Bred färskost på pizzadegen, lägg potatisen omlott och fördela löken över. Strö över hackad färsk rosmarin och riv över så mycket ost du önskar.
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader tills degen är färdig och osten smält, 15 minuter? Droppa över olja med tryffelsmak och klicka ut turkisk yoghurt. Ja, sen njuter du.
Ja, tänk vad en söndagspromenad kan resultera i, inte illa alls! Vi har konstaterat att fredagar och lördagar är påsfolkets dag och söndagarna tillhör kartongfolket, förmodligen har de en del med varandra att göra:)
SvaraRaderaKramar till dej!
Finns nog ett samband där JA!
RaderaMen hoppsan hoppsan, gottiligottgott!
SvaraRaderaKram kram
Tackelitacktack! :D
RaderaOj, vad gott! Lökpizza med sardeller har jag gjort, men ingen annan blond variant - NU är absolut dags!
SvaraRaderaMmmm sardeller!
RaderaBlek men fin! :) Hemmapizza med egna favoriter is da shit!
SvaraRaderaBrunbränt är ute ;)
RaderaDet ser verkligen gott ut, fast jag tror sonen skulle vägra pizza utan tomatsås och potatisen skulle han se som ett straff!
SvaraRaderaHa ha den reaktionen fick jag också från annat håll!
RaderaJag har bara testat efterrättspizza utan tomatsås. Jag måste testa pizza bianca (tror jag det kallas) någon gång! Låter gott med färskost istället.
SvaraRaderaEfterrättspizza - vilket vackert ord!
RaderaÅh!! Gillar verkligen blond pizza (och lasagne) och denna ser så läcker ut! Ha en fin helg! kram
SvaraRaderaBlond lasagne! Mums! Kram.
RaderaVi fick en bianca pizza hos Prostens pizzeria... den var jättegod! Din ser också mycket grym ut, kram!
SvaraRaderaTack tack - kram!
Radera