Men lika bra var det kanske för jag behövde nog rensa i frysen ändå. Vörtbröd från förra året, gammal glass med en härlig seg hinna, smördegsplattor som var som papp, några svarta vinbär som låg och skramlade i botten av en stor plastburk. Dessutom ett par saker som var omöjliga att identifiera. Det blev en intressant frostig expedition. Några kokostoppar med ananas hittade jag tyvärr inte, för de hann minsann inte landa där. De landade i magen utan att passera gå.
Pinacoladatoppar
ca 16 st
50 gram smör
200 gram kokosflingor
1 dl krossad avrunnen ananas
1 dl strösocker
2 ägg
1 msk rom
mörk choklad
Gör så här
Smält smöret. Blanda med övriga ingredienser i en bunke. Låt smeten stå och svälla en stund, gärna upp till en timme. På så sätt blir det lättare att forma topparna.
Sätt ugnen på 175 grader. Forma toppar av ungefär 2 msk smet, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Smält mörk choklad och doppa bottnarna. Låt stelna i kylen.
Saftiga goa toppar där man anar ananasen. Nästa gång kan jag tänka mig att ha ännu mer ananas i. Den lite bittra chokladen bryter av fint mot det söta. Små munsbitar at its finest.
Om dagen började med avfrostning så känns det som om vad som helst kan hända nu. Till och med en löprunda?!
Två flugor i en smäll - två tips i ett blogginlägg. Tack för receptet (som låter helt jäkla wonderful) och för påminnelsen om den där burken med oidentifierat innehåll som jag borde slänga ur frysen...
SvaraRaderaKom igen, frosta av frysen du med! :) Jag lovar, det känns bra efteråt!
RaderaVilka fina toppar men jag hade nog inte haft rom i mina... eller så kanske de inte smakar det så mycket? Ser att de är inom parantes ;)
SvaraRaderaTack för påminnelsen om avfrostningen.... här ska det också avfrostas men vi väntar nog till det blir lite mera kallt då vi har en bautastor frys... vi brukar slänga ut det på altanen när snön och minusgraderna inställer sig. Ha en fin fortsatt söndagskväll kära Russinet!
Ja, alltså inte slänga ut frysen utan innehållet i den ;)
RaderaJag rekommenderar rom, men det är inget måste ju förstås...
RaderaJa jag tänkte också vänta till frosten men men :)
Kram!
Oj vilka godbitar! Jag älskar kombinationen ananas och kokos! Gärna i glaset:) Med sprit!
SvaraRaderaIdag ger jag lite länkkärlek till dig på min blogg.
Ha nu en underbar söndagskväll!
KRAM
Visst är det gott! Man kanske kan ha sprit till. I drickglas!
RaderaTack snälla snälla du för fina ord.
KRAM
Åh, älskar kokostoppar och dessa med ananas låter supergoda!
SvaraRaderaVad gäller att frosta av frysen har jag bara erfarenhet av ofrivilliga sådana, tror jag. Lämnat frysdörren på glänt har jag gjort mer än en gång är jag rädd...
Skönt att en inte är ensam ;)
RaderaHehe - det evigt ekande dåliga samvetet om att frosta av frysen... Jag kom till skott när vi fick strömavbrott i julas. De allra viktigaste godbitarna hängde vi ut genom fönstret i en plastpåse. Övriga fynd vara bara skönt att bli av med.
SvaraRaderaKokostoppar har aldrig varit en favorit hos mig. Lite för lite choklad och för mycket annat. MEN dina låter faktiskt jäkligt goda. Man ska helt enkelt hälla i lite sprit i smeten. Ja!
Tänk att man aldrig kan få tummen ur! Men tur kanske att det hände rlite "olyckor" då och då...
RaderaSprit i smeten - yes det är det som gäller!
Hahaha! Väldigt duktigt, även om det inte var avsiktligt. Russinet-frysen: 1-0!
SvaraRaderaTackarrr.
RaderaKanske inte fel att ha ett lite slarvigare alter ego, speciellt inte om det blir något bra av det. Vi slipper ju som sagt helt det där med att avfrosta frysen, det fixar den själv och vi ler varje gång det skramlar till, bästa skramlet sm finns ju:) Avfrosta frysen och rengöra ugnen, finns det något tråkigare...
SvaraRaderaKokostoppar med rom och ananas däremot, det låter allt annat än tråkigt:)
Kramar till dej, bästa russinet!
Det känns ju alltid bra efteråt iallafall, den känslan går ni miste om ;)
RaderaKram på er!
Heerre guud, jag läste "ofrivillig fyllesafari" och tänkte vad har du nu hittat på och så var det små fantastiska kakor du bakat på lite skåprens men du, ta genast bort parentesen från romen, rom ska aldrig någonsin gömmas i en parentes!
SvaraRaderaParentesen åker! Vill man inte så behöver man ju inte....
RaderaFyllesafarin, den spar vi till helgen!
Ha ha. Freudiansk tabbe kanske. Frysen talade till dig om att det var dax o så "råkade" du glömma dörren på glänt :-) Inte kul att upptäcka på morgonen förstås o ännu mindre kul att det inte fanns såna goda toppar att rädda gm att sluka på studs :-)
SvaraRaderaBara att börja fylla på igen då. Isbitar är bra till drinken om ett par veckor ;-)
Kram!
Nu finns det mycket plats för kalla öl och is till drinken, bara du som fattas! Kram.
RaderaHelt klart ditt undermedvetna som tog tag i saken! eller snarare frysen. :-)
SvaraRaderaHärliga kokostoppar med ananas. Ser himla gott ut!
Det är bra att vara lite disträ ibland!
RaderaJa, den slarviga tabben har man ju gjort ett par gånger.
SvaraRaderaJag frostade av frysen idag då vi ska få ny i morgon. Hittade också endel som åkte i sopbingen trots att vi inte bott här i ett år ens. Bla vört från förra julen....suck! Skönt med lite rensning. Glass blir sällan gammal i vår frys.
Så trevligt att höra att man inte är ensam om det iallafall. Ja men visst ÄR det gött när det är gjort!
RaderaKokostoppar gillar jag och särskilt choklad doppade. Med en hint av ananas i måste de bli ännu godare!
SvaraRaderaVårt bästa val när vi bytte kök var att investera i en självavfrostade frys. Helt galet bra uppfinning!
gahhhhh vad gott jag döööör vill ha! ; ) kram Sofia
SvaraRadera