Bättre är det då att bygga upp ryktet kring dessa rubinröda vegobiffar. För det är precis så bra som det ryktas om. Jag bjöd dessa på vår senaste matbloggsknytis. Jag ska inte säga att det var de allena som gjorde att kvällen blev så förbannat trevlig, men lite credd ska de allt ha. Ursprungsidén kom från Mattias så han ska creddas också minsann.
Quinoa- och rödbetspuckar
16 st
2 1/2 dl quinoa tricolore
5 dl grönsaksbuljong
230 gram avrunna stora vita bönor
1 gul lök
2 mindre rårivna rödbetor
2 ägg
1/2 dl potatismjöl
färsk timjan
salt
svartpeppar
smör att steka i
Gör så här
Koka quinoan i grönsaksbuljongen. Låt svalna. Mixa ihop hackad lök och bönor till en smet. Rör ner grovrivna rödbetor, quinoa, ägg, potatismjöl och hackad färsk timjan. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten stå en stund i kylskåp. Forma till biffar och stek några minuter på varje sida. För extra snygga biffar rekommenderar jag att använda en stansring. Ones you go stansring you never go back.
Värm ugnen till 175 grader och låt biffarna gå klart i ugnen, kanske 10 minuter (men det går säkert bra att steka klart dem i panna också).
Servera med en röra på tunt skivad fänkål, turkisk yoghurt, getost efter smak och salt och peppar.
Fotot har jag lånat från Johanna
Det fina med dessa biffar? Förutom att de är snygga, goda och enkla? De håller ihop alldeles utmärkt vid stekning och får ett väldigt fint tuggmotstånd av quinoan.
Nu ska den här bloggaren gå och lägga sig. Så får vi se imorgon om Simone lyckats göra hat trick i natt eller ej.
Vegopuckar som håller ihop bra? Me like! Dessutom var de ruggigt snygga. Så nu måste jag ju skaffa en stansring innan jag testar dem...
SvaraRaderaHoppas ni klarar er utan skador från stormen. Kram.
Jag blev väldigt positiv överraskad av konsistensen - och färgen! Kram
RaderaDe här var så jäääävla goda! Bokmärker direkt. Men ja, alltså, ärligt. Blåste det verkligen så mycket igår? Eller var det bara hos oss på Södra vägen som det kom en pust som sedan var borta lika snabbt?
SvaraRaderaEller hur? Tänker att man kanske kan smaksätta med getost direkt i smeten...? Nej du, här var det en mesig pust också.
RaderaDen där röran! Fänkål och getost! Jag blev nog än mer förtjust i den än rödbetspuckarna och då ligger dem ändå högt upp på gilla-listan! Finfin kväll du, tack för att vi fick invadera din lägenhet! :)
SvaraRaderaDen var inte dum! Men jag skulle vilja ha mer getostsmak... Men fänkål är härligt gott och krispigt. Tack själva!
RaderaMedia gillar katastrofer, that's all I can say. Men visst har det varit sina småkatastrofer på vissa håll. Jag såg det som en fin anledning att stanna inne och dricka varm choklad :D
SvaraRaderaDe däringa biffar har jag spanat på på Instagram sen i helgen från massa olika håll. Skönt att ha innehållet på pränt, tackar!
Så sant, så sant.
RaderaDu gjorde väl också quinoabiffar för ett tag sen? De såg finfina ut!
jag skulle vilja säga att de där puckarna verkligen gjorde sitt till för en helt fantastisk kväll! puckarna och puckona runt bordet, hohoho ;)
SvaraRaderanääää, det blev lika mycket storm igår som det blev bagels för mig förra onsdagen. sånt som händer. hade de låtit tågen gå och hållt broarna öppna hade vi nog legat helt under vatten nu...
:D
RaderaHä hä. Gillar er, mina små puckon.
RaderaSnyggt! En fröjd för ögat verkligen. Och den där stormen ja, bytte den inte namn också en liten stund innan den nådde Svea rike? Men visst, livet känns ju helt förstört nu när grillen blåste iväg några meter. Jag vet inte hur jag ska fortsätta livet nu....
SvaraRaderaHette den inte Judas först, eller hur var det? Ja lite sviken blev man allt.
RaderaÄlskar rödbetor! De var grymt goda, precis som fänkål- och getoströran. Försöker bara hitta bra ingredienser och kombinationer - utan ägg - som lyckas hålla ihop i storlek som dessa var. Inte helt enkelt. Men skam den som ger sig!
SvaraRaderaJag är rätt dålig på veganbiffar, men det fixar la du!
RaderaJag älskar rödbetor så de här ska jag verkligen testa vid tillfälle! Ps. Kul att man blev bjuden...
SvaraRaderaDu har ju en stående inbjudan fattar du väl!?
RaderaVilka fina burgare, quinoa har jag sällan i burgare men det får jag ändra på. Hoppas ni inte blåste bort när stormen drog fram på Västkusten, kram!
SvaraRaderaDet blir en fin textur med quinoan, lite knaprigt nästan.
RaderaKram!
Vilka fina puckar!!
SvaraRaderaJag trodde det var mest britterna som haussade upp stormen. Jag förväntade mig minst orkan a 'la stora stygga vargen men det bara blåste lite kraftigare än vanligt i min del av stan. I Westminster blåste visst en kran omkull och vid kusten var det nog rätt läskigt, men ändå. Antiklimax.
Ha en finfin helg! Kram
Låter som om svenskarna och britterna är lite lika ändå :)
RaderaSå himla goda de här biffarna ser ut. Älskar grönsaksbiffar och kommit fram till att jag måste lags mer sånt. Hoppas Simone inte gjorde dig sllt för besviken. Ett vackert namn har hon i alla fall. :-)
SvaraRaderaGrönsaksbiffar är asgott- men det kan vara lite svårt med konsistensen tycker jag. Men inte dessa!
RaderaMen du vad goda de var! Just ätit dem till lunch. Tog dock kikärtor eftersom jag inte orkade hasa ut och handla... :)
SvaraRaderaÅh vad kul att de blev bra! Och bra att veta att kikärtor funkar lika bra.
Radera