Karin har lagat Halloumi Stroganoff och jag bara undrar - hur i hela Hisingen kommer det sig att jag aldrig hört talas om detta innan?! Det är skam tamigtusan, för detta är genialiskt! Här hittar ni Karins stroganoff, och såhär gjorde jag. Eftersom jag gillar svamp väldigt mycket fick ett gäng av dessa hänga med ner i grytan, men ta ett extra paket halloumi om du hellre vill det.
Halloumi Stroganoff
4 port
1 paket halloumi
12 stora färska champinjoner (eller ytterligare 1 paket ost)
1 gul lök
10 cm purjolök (eller motsvarande gul lök)
smör att steka i
1 grönsaksbuljongtärning
drygt 1 msk dijonsenap
1 tetra passerade tomater
3 dl matlagningsgrädde
(1 dl mjölk)
5 skivor smörgåsgurka
salt
svartpeppar
1 nypa chiliflingor
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Skiva svampen och finhacka löken. Strimla osten i stavar. Stek på osten rejält så den får färg, lägg åt sidan. Stek svamp och lök mjuk. Tillsätt buljongtärning, senap, tomatpuré, tomater och grädde. Låt sjuda tills smakerna satt sig. Späd eventuellt med lite mjölk. Vänd ner osten och låt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och chili. Finhacka gurkan och blanda i tillsammans med persiljan. Servera med ris/couscous/blomkålscouscous.
Ha nu en fin helg folket. Jag ska tappa öl på flaskor, smaka whisky och äta söndagsmiddag på Den stora ön i väst.
Men åååhhh alltså, varför har jag inte kommit på att byta ut korven mot ost? Jag har ju gjort på quorn eller sojakorv men stroganoff med halloumi låter helt klart gott. Måste jag testa! Tack fina Russinet för det braiga tipset. Önskar dig en finfin helg, kram!
SvaraRaderaEller hur? Man fattar inte hur man kunnat missa!
RaderaVisst är det en bra idé! Jag läste det på en annan blogg också - jag börjar tro att det är på bloggarna alla matnyheter kommer finnas nu och i framtiden. Det är så inspirerande att läsa om hur andra gör, särskilt när det är "andra" som man har träffat eller som man har återkommande kontakt med via bloggen. Härligt!
SvaraRaderaDitt recept verkar rysligt gott och jag håller med - utan senap, gurka och persilja blir det en helt annan rätt. Ha en fin helg. Jag ska också till den stora ön Hisingen. Kram!
Det är kul att se ett recepts väg genom en snårig bloggdjungel :)
RaderaVilken härlig blogg du har hittat, där du hittade inspirationen. Jäkla kul sätt Karin presenterade receptet på :-)
SvaraRaderaDet här kan jag lätt göra, verkar hur gott som helst. Fast kanske skulle jag slänga i korv också bara för att :-) Just idag har jag siktet inställt på något annat med svamp. En risotto tror jag...
Hoppas öltappningen går bra och att slutresultatet smakar mumma. Ha en kanonhelg!
Kram!
Ja hon är för bra!
RaderaKorv OCH ost - måste bli bara för gott.
Wow! låter ju hur gott som helst! Tyvärr tror jag inte den funkar hos alla i detta hemmet då KORVstroganoff är en viss liten mans favoriträtt!:)
SvaraRaderaDu får testa när lilleman är på annan ort, lova det.
RaderaLåter toppengott och måste lagas. Kanske imorgon på köttfria måndagen?
SvaraRaderaAlla dagar kan vara köttfria om man får halloumi!
RaderaOh, låter awesome. Ska prova i veckan!
SvaraRaderaGör't bara gör't!
RaderaHalloumi i grytor är förbannat gott! Jag kan inte fatta hur jag inte gillade den osten tidigare :-O
SvaraRaderaEn gåta! Jag kommer ihåg när jag var på Cypern för typ 10 år sedna och åt halloumi. Tyckte det var mest konstigt...
RaderaNu är ju inte vi några storätare av korv stroganoff, men baske oss om vi inte skulle ta och testa detta ändå! Det låter ju kanoners gott, halloumi gillar vi skarpt (precis som andra ostar...)
SvaraRaderaVi tackar för tipset, vi också!
Kramar
Do it! Jag har inte heller varit en fan av stroganoff, fram tills nu!
RaderaMen så knasigt gott detta låter. Har aldrig hört talas om detta tidigare faktiskt. Får kommas ihåg faktiskt.
SvaraRaderaKram kram
Knasigt gott är orden! Kram!
RaderaJag älskar halloumi! Har dock inte sett stroganoff på det. Det måste ju bara provas!
SvaraRaderaProva - blev grymt bra!
RaderaDet blev ju HUR GOTT SOM HELST! Tack för tips!!!
SvaraRaderaSåna här grymma idéer är till för att spridas!
RaderaSmart som tusan med halloumi istället för körv eller böff. The cheesier the merrier!
SvaraRadera