onsdag 22 augusti 2012

Mat är medicin

När man egentligen vill gräva ner sig i en jordig grop, dra en våt filt över huvudet och stänga in sig i källarförrådet, det är då det gör som allra bäst att gå ut och träffa folk. Så igår cyklade jag efter jobbet hem till Michael som bjöd in oss till matbloggsträff. Härligt trevligt och djupt matnördigt som vanligt!

Sensommar var temat och det bjöds på en jäkla buffé. Vi var fler än någon gång förut, jag tror till sist att vi landade på 13 pers! Pajer, piroger, saft, sallader, cheesecakes, mjuka kakor, hårda kakor, is-thé och praliner... Och en potatisfrittata toppad med massa massa svamp och rosmarin hade jag med mig.

Vad som var godast på buffén det låter jag vara osagt men mätt blev jag. Så mätt att jag var tvungen att sova på rygg.

Vaknade och kände mig lite lättare i sinnet faktiskt. Mat och glada människor är en bra medicin. Har jag hittat orken? Oklart, men temporärt var den här, vi får se om den stannar. Tills dess, fridens liljor!

15 kommentarer:

 1. Lite ork till ett inlägg. Det är bra! Frittatan var supergod. Sov också på rygg!:)

  SvaraRadera
 2. Åh... Varför bor jag inte närmre er allihop... Er träffar är ju grymma!

  SvaraRadera
 3. Vill också åka till västkusten för era träffar :) Så mycket gott, yammi. Hurra för (blogg)orken åtminstone! ;) Kram!

  SvaraRadera
 4. Visst är mat medicin!! Hoppas att orken kommer tillbaka! Ibland har man sina svackor men efter regn kommer solsken. Styrkekram på dig

  SvaraRadera
 5. Roligt var det och mätt blev man. På vår nästa träff hoppas jag att beben har kommit ut så att jag får plats med ännu mera mat i magen. Orken kommer att komma tillbaks och tills dess låter mat som en ypperlig medicin. xo

  SvaraRadera
 6. Mat och prat är som terapi för själen! Jag hoppas verkligen att ett recept på dina frittata/tortilla bitar kommer upp snart (när orken är tillbaka, såklart!), jag är ju som bekant en frittata-fantast av stora mått! Hoppas att vi ses där på bloggträffen i samband med matmässan :) Ta hand om dig, kram!

  SvaraRadera
 7. Snart flyttar vi upp (elelr, ja Anki flyttar och tvingar Håkan med sej!), ni har så trevliga träffar däruppe!
  Vi håller våra tummar för att orken återinfaller, om inte annat så iaf tills i september!
  Kram

  SvaraRadera
 8. god mat och trevligt prat är absolut bästa medicinen! jag sov också på rygg faktiskt, det hade du väl aldrig kunnat gissa ;)

  orken kanske kommer och går lite sisådär nu ett tag, jag brukar vara sämst i världen på att påminna mig själv om att bara göra saker som jag mår bra av så brukar det kännas bättre så nu säger jag det till dig: gör saker som du mår bra av! :)

  SvaraRadera
 9. Åh vad trevligt med en matbloggsträff. Måste vara jättehäftigt! Och bara en massa god mat. Klart man blir lite piggare av det.:-)

  SvaraRadera
 10. Håll i dig, snart kommer jag, Tina och Carl till Gbg och då ska vi ta med så mycket energi till dig att du inte kommer orka bära upp den själv!

  SvaraRadera
 11. En stor styrkekram till dig från både mig och katten! Tur det finns både mat och goda vänner som kan pigga upp när man behöver:)

  SvaraRadera
 12. Ni är för goa allihop. Puss på er!

  SvaraRadera
 13. Bara tanken på att jag då var 50 mil ifrån er får mig att gråta. Eller ja, kanske är det egentligen av andra orsaker. Vad sägs om lite bubbel och allmänt mathäng i helgen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan gråta av många anledningar har jag märkt..
   Bubbel och mathäng låter förträffligt, men jag får ta en rain check på den, ska hem till mor och far i helgen.

   Radera
 14. Det där med matbloggsträff verkar vara en fantastisk företeelse! Förstår om det piggade upp dig en smula.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails