tisdag 30 augusti 2011

Jag älskar nästan allt

Jag antar att jag inte är ensam i det här sällskapet om att lägga en del tid det häringa internettet. Matbloggar och receptsiter framför allt. (Ja ja, och facebook och andra livavgörande sidor).

Så här brukar det gå till hemma hos mig: Jag kommer över ett recept på något med citron. ÅH CITRON tänker jag, JAG ÄLSKAR CITRON. Sen kommer jag över ett recept med kanel. ÅH KANEL tänker jag. JAG ÄLSKAR KANEL. Kantareller. ÅH KANTARELLER. JAG ÄLSKAR KANTARELLER. Och så håller det på i all evighet. Jag vet inte riktigt vad jag vill komma med det här förutom att även om det kan tyckas som en temporär förälskelse så vill jag bara säga att jag genuint gillar det mesta. Så är det, och jag är glad för det. Vem vill vara kräsen liksom? Eller likgiltig?

Den här proceduren utspelades även när jag var inne hos Matomspunnet och lade mina trötta ögon på en kardemummakaka. ÅH KARDEMUMMA och så vidare.

Det börjar blir väldigt fullt i kökets alla lådor så jag tyckte det var lämpligt att göra av med några av mina muffinsformar, så det blev kardemummakaka i muffinsform, med havregrynstopping. Jag utgick från ett recept som jag hittade på Dagens muffin.

Kardemummamuffins med havrecrunch

12 små (nästan för små)

2 ägg
2 dl socker
50 gram smält smör
1 1/4 dl mjölk
1 tsk kardemumma
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver

2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 dl smält smör
1/2 dl socker
2 tsk kardemumma

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smält smör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd ner. Häll ner i 12 mindre muffinsformar. Blanda ingredienserna till toppingen och fördela på muffinsen, tryck ner det lite lätt. Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen.


Doften av kardemumma, finns det något godare? Smaken av kardemumma är inte så dum den heller. JAG ÄLSKAR JU KARDEMUMMA. Havrechrunchet gjorde verkligen sitt till muffinsen, tillförde lite tuggmotstånd och lite extra smak. Dessa med ett glas mjölk och du har gjort dina smaklökar glada!

11 kommentarer:

  1. Åh, fina cupcakeformar! Kardemumma är en underbar krydda, det är kanelbullar och jul för mig. :)

    SvaraRadera
  2. haha, jag är precis, PRECIS likadan! Funderar ibland på att dra ner på mina *jag älskar* utrop, så det inte blir uttjatat, men vadå, det är ju så jag känner! Klart man ska kunna älska mer än en eller två saker! Jag står för att jag älskar min kanel. Och min kardemumma. Och mina kantareller (tufft att vi älskar typ samma saker!). Ibland är jag inne i en fas då jag älskar någonting liiite mer än annat, men jag älskar fortfarande nästan allt, och det är faktiskt helt okej <3

    SvaraRadera
  3. Vilka fina kakformar. Är de engångs?
    Ja, mitt nya jobb är toppen! Fick msygstartat lite idag med det :)

    SvaraRadera
  4. Haha, jag gillar din inledning, för jag känner så igen mig!

    Muffinsen ser smaskiga ut!

    SvaraRadera
  5. Hahaha, jo, det där älskar-ältandet känner jag igen. Mina skåp är fyllda av bra-att-ha-ingredienser och älskar-ingredienser, så pass fulla att de flesta som öppnar mitt skafferi brukar säga nåt i stil med "vem ska äta ALLT det här??"

    SvaraRadera
  6. Förstår precis vad du menar! Några matbloggar om dagen kollar man ju igenom. Och muffinsformar finns det gott om. Finns ju alltid några fina man MÅSTE ha!!! Kardemumma - yammi yammi!!

    SvaraRadera
  7. Känner igen både det ena och det andra. Man måste ju hålla koll på vad alla håller på med där ute i cyberrymden, lätt att man missa en massa goda recept annars!

    SvaraRadera
  8. det värsta med att ÄLSKA allt är ju alla recept som man sparar, skriver ut och ska baka eller laga någon annan gång. jag tror jag skulle kunna testa ett nytt recept varje dag i ett år och ändå ha flera stycken måste testa-recept kvar...

    SvaraRadera
  9. Plommonet, Åhlens kommer de från, dock är de närmare 1 år gamla... Julkryddor, vill man tänka på dem?

    Alexandra, skönt att höra att man inte är ensam!

    Buba, Japp engångsformar, men det gör lite ont att göra sönder dem så fina är de.

    Millan, ha ha vad bra!

    Sofie, det här inlägget har sannerligen gjort att jag känner mig i gott sällskap med mina passioner!

    Moma, ja visst är det konstigt? Världen är uppåner.

    Mårtenssons, ja man vill ju inte gå miste om ett enda ett!

    Pernilla, Tjänstledigt som sagt. Det vore nåt det.

    SvaraRadera
  10. Greetings from London, Great Britain.My name's Rosita and I want to ask: do you have a spam issue on this site? I'm a blogger too and I'm wondering how many people have the same difficulty. A number of us have created some effective strategies and we are looking to swap ideas with other people. If you'd be interested, please
    get in touch with me via email.

    Here is my web blog cold case

    SvaraRadera
  11. Thank you, this is a issue that is close to my heart.

    Where are your contact details though? My name's Eloise Bowles and I'd get
    into this more deeply.

    Feel free to visit my web site - hp shopping (www.userbook.eu)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails