onsdag 11 maj 2011
En sneak peak
Många ovanliga besökare i köket den här veckan.
Carambolen känner i alla fall jag igen sedan tidigare. Har minnen från när man var liten och tyckte den såg så himla festlig ut, och ser den rolig ut måste den ju bara vara god! ...vilket man inte tyckte. Kanske smakar den bättre femton år senare? Vi får se.
Palmhjärta, räck upp handen alla som tänker på Expedition: Robinson?
Tamarindpasta, en ny bekantskap för mig. Görs av den ärtväxten tamarind. Smaksättare.
Cassava, den bruna rotfrukten med ett vaxliknande skal.
Matbanan, såhär på håll misstänkt lik en vanlig banan. I affären jag köpte den var killen i kassan så vänlig att upplysa mig om att det inte var en vanlig banan. Jag vet, sa jag stolt.
Vad ska det då bli av dessa nykomligar? Stay tuned, efter helgen kommer rapport.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Spännande värre...du får pluspoäng för roliga ingredienser, återstår att se ifall det är lika gott som originellt ;o)
SvaraRaderaHoho, här känner jag mig som hemma! Med minus för palmhjärta för det har jag aldrig testat!
SvaraRaderaHoppas det blir gott! :-)
Förhoppningsvis gick de mystiska ingredienserna hem! Samtliga såg nöjda, mätta och glada ut.
SvaraRaderaMoma, palmhjärtat var i ärlighetens namn inget extraordinärt. Ganska roligt att ha testat, smakade lite som bambuskott. Men god blev hela middagen iallafall, jag har ett inlägg på g....
Väntar med spänning! :-)
SvaraRaderaÅh, spännande. Jag ser fram emot att läsa vad det blir för roligt av det :)
SvaraRaderaHej Emilia, i dagens inlägg kan du se vad det blev av det! Tack för kommentaren!
SvaraRadera