Räck upp handen alla som länge trodde det hette mumsbit och inte munsbit. Jag kan väl onekligen vara ensam om det? Nu när vi har rett ut begreppen bjuder jag på en munsbit utan dess like. Gillar man Jalapeno Poppers/Chili cheese har man kommit rätt. Istället för att besöka välbekanta hamburgerkedjor kan du göra dina egna. Basen är en petit choux, som smaksätts med cheddarost och gröna jalapenos. Can't go wrong with cheese som vi brukar säga här i det bruna köket. Ingen fritering, vilket är positivt, för då kan du ju äta fler! Receptet hittade jag hos Louise.
Jalapeno- och cheddarpuffar
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
150 gram riven stark ost
5 msk hackade jalapenos
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull, och häll sedan på vattnet. Låt det koka upp och ta av plattan. Tillsätt en del av mjölet medan du rör runt, häll i resten och rör kraftigt tills du får en smet som släpper från kastrullens kant. Lägg över smeten i en plastbunke och låt den svalna lite. Häll på salt och ett ägg, vispa med elvisp tills äggen gjort sig till ett med smeten. Fortsätt med resten av äggen, ett i sänder. När du har en krämig blank smet, rör i osten och jalapenos. Klicka ut kluttar av smeten, ungefär en matsked i varje, på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i ungefär 20 minuter, de ska vara gyllene och luftiga. Öppna inte ugnsluckan under tiden, då kan dina poppers förstöras.
Enjoy!
Dessa puffar är dedikerade till mannen i huset, men jag vet minst en till som kommer att sätta tänderna i dessa fluffiga smakbomber...
låter ju sjukt gott. men det gör ju allt du skriver om, tror jag måste flytta hem till dig så jag får äta allt du gör. kram emma
SvaraRaderaJa du är välkommen, vi har ju ett rum över! Det enda du behöver göra är att sköta övriga hushållssysslor.. deal?
SvaraRaderaVälkommen hem från resan!
kram
Jag hittade det här efter ditt tips hos Charlotta. :)
SvaraRaderaÅ tur var det för ååååå så gott det verkar å jag ska genast bokmärka å göra tillägg på inköpslistan! :D
Lisa, gört!
SvaraRaderaHur funkar det att förbereda dessa innan de ska serveras? Eller ska de göras direkt innan de ska avnjutas?
SvaraRadera