
God är den och ett sjysst komplement till torsk. Serverades i äkta söndagsmiddagsmanér med rostade rotfrukter och gräddfilsbearnaise. "Det godaste jag ätit på länge" mumlade en smått bakfull storasyster.
Gräddfilsbearnaise
4 port
3 st schalottenlökar
3 krm svartpeppar
1 1/2 tsk torkad dragon
6 msk äppelcidervinäger
3 dl gräddfil
6 krm salt
gurkmeja
Gör så här
Skala och hacka schalottenlöken. Lägg den i en kastrull med peppar, dragon och vinäger. Koka samman på svag värme tills nästan all vinäger kokat in. Låt svalna och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och tillsätt gurkmeja tills du får en trevlig gyllene färg.
Rosta potatis, rödbetor, morötter, röd- och schalottenlök och hela vitlöksklyftor med skal på långpanna med olivolja och salt. Stek fisken ungefär 2 minuter på varje sida. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar