måndag 30 augusti 2010

Ho-ho-ho-ho-hokifrilla

Det här med hokifrilla är ett stående skämt hemma hos oss. Frågan är om det är roligast att föreställa sig en hoki med frisyr eller någon som har en frisyr av hoki?

Anyway, hoki är dagens fisk. Wikipedia säger att det är en rovfisk och att den inte bara äts på Dahlströmsgatan utan också världen över i form av McFish.

God är den och ett sjysst komplement till torsk. Serverades i äkta söndagsmiddagsmanér med rostade rotfrukter och gräddfilsbearnaise. "Det godaste jag ätit på länge" mumlade en smått bakfull storasyster.

Gräddfilsbearnaise
4 port
3 st schalottenlökar
3 krm svartpeppar
1 1/2 tsk torkad dragon
6 msk äppelcidervinäger
3 dl gräddfil
6 krm salt
gurkmeja

Gör så här

Skala och hacka schalottenlöken. Lägg den i en kastrull med peppar, dragon och vinäger. Koka samman på svag värme tills nästan all vinäger kokat in. Låt svalna och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och tillsätt gurkmeja tills du får en trevlig gyllene färg.

Rosta potatis, rödbetor, morötter, röd- och schalottenlök och hela vitlöksklyftor med skal på långpanna med olivolja och salt. Stek fisken ungefär 2 minuter på varje sida. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails