måndag 30 augusti 2010

Anyone for dessert?

Att bjuda hem någon på middag har flera fördelar, utöver att man får trevligt sällskap: är det smutsigt hemma får man ta sig i kragen och städa, man får göra sig till och laga något gott, samt att efterrätt nästan är obligatoriskt. En enkel och god dessert bjuder Russinbloggen på idag!

Vit chokladmousse

2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella
en näve färska hallon

Gör så här
Vispa grädden hårt. Smält chokladen i micron så att den blir mjuk, ca 350 w i 1 minut. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesellan och sist grädden. Lägg några bär i botten av dessertglas och häll på moussen. Låt stå i kylen i minst en timme. Toppa moussen med bär och chokladhjärtan vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails