tisdag 10 februari 2015

Dominoeffekten

Jag kan inte förneka det: jag var en mindre bra arbetstagare under en period sent förra året. Av flera olika anledningar kände jag mig omotiverad, ostimulerad och faktiskt lite lat. Men sen var det som om någon (antagligen jag själv) slog på ett relä. Nu har jag energin åter. Jag vet inte varifrån den kom, men jag hittade den. Kanske är det grejen att faktiskt få uppleva dagsljus, eller att jag fått ett gäng roliga projekt på halsen, eller så var det bara dags helt enkelt. BRA känns det och nu gäller det att förvalta den här känslan.

Det ena brukar ge det andra när det gäller motivation och nu har även längtet (ja det är ett ord) att laga riktigt sjysst mat har kommit åter. Och det är jag om möjligt ännu mer glad över. Det borde ni också vara - kolla bara här!

Indisk gryta med bönor och mozzarella
4 port

3 morötter
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk finriven färsk ingefära
1 msk garam masala
2 tetra krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 nypa chiliflingor
2 tetra (eller burkar) blandade bönor
vinäger
salt
125 g mozzarella
2 dl skalade mandlar
färsk koriander
vårlök

Gör så här
Börja med att rosta mandlarna försiktigt i en torr panna. Lägg åt sidan.

Finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Fräs dessa mjuka i olja tillsammans med ingefära och garam masala. Tillsätt tomat, vatten, buljongtärning och chili. Låt sjuda under lock i femton minuter.

Mixa så gott som slätt med stavmixer. Vänd ner bönorna och låt bli varmt. Smaka av med vinäger och salt. Ta av plattan, skär osten i kuber och blanda ner tillsammans med mandlar. Toppa grytan med färsk koriander och strimlad vårlök. Servera med exempelvis rostad blomkål blandat med matvete.


Inspirationen kommer från boken "Mera vego - mat för hela familjen". Receptet hittade jag här.

Gott! Vego! Smakrikt! Hurra!

8 kommentarer:

  1. Så härligt att du mår så BRA! Heja! :)

    SvaraRadera
  2. Hurra för att du är piggare och gladare och hurra för vego!

    SvaraRadera
  3. Underbart när man känner att energin kommer tillbaka efter att ha gått i nån sorts dimma de senaste månaderna. Man kisar, ögonen rinner men det gör inget. Det är ljust. Länge! Och man hinner uppleva det både morgon och kväll! Hurra!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails