Du bubblar och fräser men magi gör
När man bör känna sig förjävlig och skör
ger du sinne och kropp en fräschör
Oh Resorb, din charmör!
Ovan, en dikt tillägnad dagens bästis. Jag mår verkligen inte som jag förtjänar, jag mår bättre än så. Trots G&T's, Hot Shots, tequila och gud-vet-vad. Plötsligt händer det, den här trettioettåringen går ut. Inte ut och promenerar, inte ut och dricker vin/öl, inte ut och äter, utan ut-ut. Och har jäkligt roligt! Varför gör vi inte det här oftare va? Det är bara att ha ett rör Rersorb i väskan så löser sig det mesta.
I kontrast till gårdagens köttmarknad så bjuder jag er på en finfin vego-gryta signerad Lotta Lundgren.
Potatis- och kikärtscurry
4 port
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
olivolja
4 stora fasta potatisar
1 burk kikärtor
2 dl extra krämig kokosmjölk
2 dl vatten
saft av 1 st lime
~1 tsk salt
200 gram färsk bladspenat
1 dl gula russin
200 gram halloumi
Gör så här
Finhacka vitlöken och strimla löken. Stek mjuka i olivolja i en gryta. Tillsätt saffran, spiskummin och koriander. Låt fräsa med ett par minuter. Skala och skär potatis i kuber, skölj av kikärtorna. Addera till grytan tillsammans med kokosmjölk och vatten. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk.
Skär ost i bitar och stek gyllenbruna.
Smaka av grytan med lime och salt. Vänd ner spenaten och låt bli varm. Toppa grytan med halloumi och gula russin. Sjuuukt god gryta! Sjukt.
Trött är jag. Men mår bra i kropp och själ. Har inte gjort ett skit idag och tänker fortsätta med det. Härliga tider!
Haha... härligt med en bra utekväll. Vilken smarrig gryta. Lotta kan hon...
SvaraRaderaJag vill laga mig igenom hela hennes kokböcker...
RaderaMen du! Vilken poet du är! Jag drack med måtta igår och under lång tid, ändå vaknade jag med huvudbank. Varför?
SvaraRaderaKram kram
Tackarrrr! ;)
RaderaPartypoet! Efter att jag hade en rejäl ut-ut kväll i somras beslöt jag mig för en lååång vit period vilket jag faktiskt lyckades hålla. Men nu är den över och vinet flödar igen. Tjohoo!
SvaraRaderaVilken kool gryta. Hade adlig kommit på tanken att kombinera saffran, halloumi och kokosmjölk.
En vit period hade nog inte skadat...
RaderaHear you sister, är få saker som är så underbara som att inte göra något alls!
SvaraRaderaHa ha rätt!
RaderaIbland är det helt klart värt att vara lite slak dagen efter! Jag tycker dessutom jag blir lika bakis oavsett hur lite eller mycket jag dricker nu förtiden (#pensionärmedlilahår).
SvaraRaderaGrytan ser ordentligt uppiggande ut i detta mörker!
Kramar!
Mår man inte katastrofdåligt och inte har något viktigt planerat kan det nästan vara lite gött att vara bakis. Kram!
RaderaVi kan inte mer än stämma in i din lovsång till Resorb, det är baske oss guds gåva till alla uttorkade kroppar! Kan säga att vi inte blivit bakis en endaste gång sedan vi fann Resorben och vi tar alltid med på resor efter att den botade magsjuka när vi var i Egypten (oftast är magsjuka utomlands tydligen beroende på att man är just uttorkad).
SvaraRaderaOch grytan, den grytan gillas den också!
Ha nu en fin helg,
kramar på dej
Placebo eller ej - skit samma! Resorb är bäst.
RaderaHaha, heja, heja!! (Än är du inte pensionär!)
SvaraRaderaHo ho nej det verkar inte som det! Hallelujah!
RaderaUng och vacker, klart man måste festa till det ibland! Tur att resorb då finns ; ) kram Sofia
SvaraRaderaHa ha tack Sofia!
Radera