Det är inte bara dags för Tv-programmet Halv åtta hos mig att göra entré, utan det är även dags för vår egen version av HÅHM att förgylla våra liv igen!
Fjärde säsongen kör vi, Emma, Johanna, Lotta och jag, nu i höst. Igår träffades vi för att lägga upp planerna för hösten och den 29:e oktober ska Lotta bjuda oss på middag. Sweeet!
Det var även tänkt att vi skulle fira Lotta, vinnaren från förra omgången, med en drink, men efter ost, kex och vin var vi helt enkelt för sega... Men jag tror inte att det är någon risk att Lotta låter oss glömma den där drinken.
Vinnarna från förra omgången blev efter omröstningar:
Förrätt: Karibiskt småplock, Kim
Varmrätt: Älgfärsbiffar med svamp och pepparrotslingon, Lotta
Dessert: Stracciatellamousse, Emma
Helhet: Lotta
Så ett stort, men kanske lite sent, GRATTIS till Lotta!
Vinnarmenyn hittar du här, och alla HÅHM-inlägg hittar du under etiketten "halv åtta".
Och till er som läser det här kan jag bara säga, har ni någon gång funderat på att dra ihop något liknande så tveka inte, för detta är något av det trevligaste, godaste och roligaste jag har gjort!
Nu drar Tant Russin ner till Korsvägen för ett besök på Bra Mat-mässan!
Och den vinnande förrätten var... Kims Karibiska Småplock, så klart! :-)
SvaraRaderaVad härligt det låter! Det är ett så roligt koncept att samlas runt tycker jag, det här med att laga mat och skratta och njuta. Dela med sig av varandra helt enkelt.Och den där mässan hade jag gjort allt för att få gå på, ÅH VAD KUL! Du får skriva hur den var, okej? =)
SvaraRaderasv: tack så mycket! vad trevligt det låter med eget HÅHM! :D
SvaraRaderaÅh. Åh, det här låter så otroligt roligt. Jag var på väg att laga mig igenom "Hela Sveriges Husman" för ett tag sen, men saker kom ivägen och jag kom bara till Västra Götaland och grynkorv. Kanske dags att plocka upp det igen? Jag ska plantera Halv åtta-idéen hemma i min bekantskapskrets - jag vet i alla fall två stycken som borde vara pigga på det! :) Ser med spänning fram emot dina avsnitt! :)
SvaraRaderaSå kul med egna varianter på HÅHM, kanske Helge kan få bjudas in...?
SvaraRaderaMoma, SÅKLART! Jag hade ju experthjälp. De tyckte att cassavapurén var gudomlig...
SvaraRaderaAlexandra, Ja man har verkligen upptäckt massa nya smaker och kombinationer, grymt! Ska plita ner några ord om mässan jag lovar.
Plommonet, Ja men sätt igång med en gång att ragga deltagare, det är svinkul! Grynkorv... oj.
Mårtenssons, He he ibland turas vi om och låtsas vara Helge med lite underfundiga kommentarer, det får räcka. ;)
Jag måste också dra ihop till en Halv 8 hos mig, jag får fråga Remsan om hon är på, vi bor ju i alla fall nära. Då vet jag att jag får god mat också. ;-)
SvaraRaderaAlltså det där med vin enbart på helgerna är en fin tanke, men fredagsvin räknas ju absolut till helgens intag. Och onsdagen benämns ju i överhängande många sammanhang faktiskt som lillördag...
Så kul att ordna HÅHM-middagar. Jag får nog helt enkelt haka på Helena och dra ihop 2 pers till.
SvaraRadera