Tonfiskbiffar
2 burkar tonfisk i vatten
2 salladslökar
1 liten rödlök
skal och saft av 1/2 lime
2 tsk chipotlepasta, stark
massor av färska kryddor
2 ägg
1 msk vetemjöl
salt
peppar
Gör så här
Häll av vattnet från tonfisken och blanda med lök, lime och övriga kryddor. Tillsätt ägg och vetemjöl tills du har en smet som går att forma till biffar. Stek försiktigt biffarna gyllene i olja.
Jag serverade med grönsaker, turkisk yoghurt och en klyfta lime. På balkongen givetvis. I sommarvärme. Gött! Och ja, de passar bra till lunchlådan.
Vad roligt med tips på vad man kan göra med tonfisk! Detta måste jag prova någon gång :)
SvaraRaderaGör det Ester, det var inte dumt alls!
SvaraRaderaTackar för receptet på tonfiskbiffar som jag dels har gjort enligt receptet dels använt då jag gjort andra sorts fiskbiffar. Jag lägger biffarna på oljat bakplåtspapper och grillar dem. Lägger dem sedan i på en grillad brödskiva (helst surdegs) tillsammans med massor av färsk spenat, rödlök, tomat, avocado och pressad citron. och så ett glas vitt.......
SvaraRaderaJättegott!
Låter grymt gott!
Radera