Stugans sotade lax
4 port
700 gram laxsida med skinn
2 tsk malen kryddpeppar
2 tsk grovmalen svartpeppar
3 msk rostad lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
2 tsk chili flakes
1 tsk mald kanel
1 msk farinsocker
1 msk flingsalt
2 msk rapsolja
Gör så här
Pressa vitlöken och rör ihop med övriga ingredienser (utom laxen då). Mosa inte ihop det, då den rostade löken fortfarande ska vara hel. Vik grillfolie dubbelt och lägg på laxen. Bred kryddröran över hela laxen. Grilla under lock tills laxen är klar, det tar ungefär 15 minuter. Kryddbladningen ska bli nästan svart. Servera med kokt färskpotatis och kall gräddfilssås.
Laxen gjorde sig utmärkt med kryddröran! Sött, salt och med lite hetta. Pricken över i:et var krispigheten från löken. Enkelt var det också, det blir fem russin av fem möjliga (helt och hållet subjektivt).
För övrigt blir det svårt att prata om den här helgen utan att nämna de magiska burgarna grabbarna fixade ihop! Halloumi, jalapeno, sallad, tomat, Johnnys hamburgerdressing, saltgurka och sedan var det några som envisades med att lägga ananas på (frukt i maten!!!) - endast fantasin satte gränser som man säger. Vad som inte heller får glömmas att nämnas är det eminenta hamburgerpressen som the Stig satt inne på. Den formade färsen till perfekta burgare, så spring och köp ni hamburgerlovers. Finns bland annat på Cervera.
Då glöden var som bäst (för det är den ju alltid när man redan ätit upp sin middag) grillade vi marschmallows och improviserade ihop en och en annan s'more.
Om vi blev mätta? Jag trodde jag aldrig skulle vilja äta igen. Speciellt inte efter efterföljande chips och ost och vin och...
D låter som en underbar helg Tant Russin! Å så god mat..!
SvaraRadera...det var det verkligen Tone!
SvaraRadera