söndag 2 maj 2010

Målet med resan

Tapas stod på menyn när Tant Russin bjöd in andra tanter på middag en lördagkväll. Det var rödbetor, papas arrugadas con mojo rojo, tomat- och rödlökssallad, yada yada yada...

Men efterrätten är ju trots allt det man vill åt när allt kommer till kritan. Creme brulee är gott. Choklad är gott. Tillsammans är dubbelt så bra!?

Creme brulee med choklad
2.5
dl mjölk
3
dl grädde
50 g socker
0.5
skrapad vaniljstång
100 g choklad (70 %)
5 äggulor

strösocker

Gör så här
Koka upp mjölk, grädde, socker & vaniljstång, tag av från värmen. Smält ned hackad choklad. Vispa i äggulorna och sila smeten. Fyll smeten i små ugnsfasta portionsformar och grädda i vattenbad (vattnet ska täcka halva formarna) på 100 grader i 2 timmar. Låt svalna i kyl tills det är dags för servering, då du strör på socker och karamelliserar med en brännare.

Uppmärksamma läsare vet om att kameran är på villovägar så ni får fantisera om hur gott det såg ut.
ps. Kameran plus den andra ägaren får hemskt gärna komma hem snart ds.

2 kommentarer:

  1. Snart kommer kameran hem, med ägare! Det lät fantastiskt gott, hursomhelst! <3

    SvaraRadera
  2. Du är riktigt mycket välkommen hem!

    Det var riktigt smaskigt, eller vad säger ni som smakade? (Jag vet att ni är här och smyger, så ni kan lika gärna ge er till känna...)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails