måndag 24 maj 2010

All aboard M/S Russin!

Med tanke på de recept som publiceras av mig här på bloggen skulle man kunna misstänka att vi bara äter bullar och kakor här i hemmet. MEN det lagas och äts även riktig mat här också. Ibland. Igår improviserade jag vilt och det blev enligt utsago "fangtastiskt".

Toppfyllda squashbåtar
6 port

3 st squash
olivolja
2 st gula lökar
1 vitlöksklyfta
10 stora champinjoner
1 liten burk majskorn
4 st tomater
1 burk creme fraiche, tomat & basilika
1/2 paket fetaost
salt
svartpeppar

Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Dela squasharna på längden. Gröp ur dem så att det blir fina båtar, spara det fasta innanmätet och släng de mjuka kärnhusen. Hacka löken, vitlöken, squash och champinjonerna, fräs dem mjuka i olivolja. Hacka tomaterna och lägg i dem och majskornen. Låt fräsa en stund, salta och peppra.
Placera squashbåtarna i en ugnsfastform och fördela fyllningen i båtarna. Toppa med creme fraiche och smulad fetaost.

Innan gratinering

Gratinera i 20-25 minuter. Vi käkade couscous till, men det funkar säkert med lite vad som helst (testar nog något annat tillbehör nästa gång, couscous tenderar ju lätt till att bli torrare än gamla finska pinnar). Ett glas rödvin till gör ingen ledsen.

Vid servering (observera att både glasen inte är mina)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails