söndag 6 maj 2012

Sist på bollen?

Pulled pork, sedan första gången jag läste om det har jag sagt till mig själv att det där ska jag bannemig testa. Det tog sin lilla tid innan det blev av, men nu är det gjort. Och det var inte sista gången må jag säga för jävlariminlillalåda, det var gott! Nu fantiserar jag om olika kryddningar, tillbehör och variationer. Jag följde receptet från Taffel, vilket jag hittade genom alltid lika inspirerande Hanna. Jag vet inte vad som gjorde det, men icke tog det fyra timmar, snarare åtta. Men det var det värt, även om jag fick ställa klockan på 02.00 för att snubbla ut i köket och titta till den lille grisen.

Jag köpte fläskkarré på Gudagott, en butik här i området som inriktar sig på just närproducerat och eko. Jag köper kött väldigt sällan och upptäckte att jag har pinsamt dålig koll på vad det faktiskt kostar. På vägen hem från Gudagott såg jag att Hemköp sålde just fläskkarré, dansk sådan, 39 kronor/kg. Jag erkänner att jag betalade nästan tre gånger mer för min karré, utan att direkt reagera. Men jag tror och hoppas att det var värt varenda krona! Hellre bra kött en gång, än dåligt kött tre gånger tänker jag...


Ris, avokado och cole slaw serverade jag till den dragna grisen. Och den här förträffliga salsan med majs och paprika.

Salsa på grillad paprika och majs

3 röda paprikor
1 liten burk majskorn
olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader grill. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med kupan upp på en plåt med bakplåtspapper. Grilla på översta falsen tills paprikaskalen är svarta. Låt dem svalna under fuktig handduk, sedan drar du av skalet. Strimla och blanda med majsen. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar. Oh yeah!


Jag fick äran att bjuda mamma, pappa och syrran på middag efter vårt besök på Konstmuseet (även Botaniska och Masthuggskyrkan fick sig en blixtvisit). De blev alla lika förtjusta i PP som jag, och jag tror bestämt att iallafall någon av dem kommer ge sig på att laga det snart.

PS. Jag har blivit förkyld också. Skit. DS.

12 kommentarer:

  1. Det där har jag missat! låter jättegott! Säger som du "det ska jag bannemig testa". så det så...:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näst sist på bollen då ;) Jamen testa, det var riktigt gott och saftigt.

      Radera
  2. Ahh!! Det står på min to-do lista sedan länge. Fattar inte varför man ska vara så segstartad ibland. Nu fick ännu en spark i baken.
    Krya på!!!

    SvaraRadera
  3. Salsa mums säger jag. Vårförkyld antar jag? Krya på dig, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Salsan borde funka till det flesta texmex-rätter. Tack, det känns faktiskt bättre redan.

      Radera
  4. Visst är det galet gott! Jag är sugen på att testa med nötkött också. Helt klart bättre att äta fint kött sällan än ful-kött ofta, helt klart!
    Hoppas förkylningen snabbt drar över. Krya på dig. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borde blir fint med nöt också, fin-nöt då :)
      KRAM

      Radera
  5. Näst sist på bollen! Jag har inte heller fått tummen ur ännu att dra den där grisen. Vill använda det som köttet i en burgare med bröd och alla möjliga tillbehör. Det måste väl inte vara en rund köttbit mellan bröden, eller?!

    Det finns alltid en silver lining även med förkylningar, köp mjuka Lambinäsdukar :-) Krya på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lär ju vara hur gott som helst i burgare... Nomnom.
      Lambi är inköpt!

      Radera
  6. Jag gjorde också pulled pork för första gången alldeles nyligen! Det blev riktigt gott, men var inte alls färdigt efter 4 timmar så köttet fick stå i ugnen över natten. Jag sänkte värmen ytterliggare för att slippa gå upp, och det gick bra...

    SvaraRadera
  7. Åh vad sugen jag blev. Har faktiskt inte lagat det själv men åt en och annan pulled pork sandwich när vi bodde i Kanada. Den där paprika/majs salsan låter också kanon god, detta måste jag laga snart.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails