måndag 5 juli 2010

Moules ala Pensionat Violvägen

Om jag hade levat efter devisen att jag bara skulle äta det som jag själv kan jaga ifatt och slå ihjäl, så hade musslor varit det enda animaliska på min meny.

Helgen var som ni vet, en riktigt fin en. Badar man kan man lika gärna ta med sig några musslor hem. Glöm inte att kolla med Fröken Mussla (031-60 52 90) hur statusen på molluskerna är i ditt område.

Moules marinières
3 förrättsportioner

1 kg blåmusslor
4 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vitt torrt vin
1 dl vatten
1 dl hackad persilja
1 krm vitpeppar

Gör så här
Tvätta och spola musslorna under kallt vatten, dra bort "skägget". Lägg musslorna i en bunke med kallt vatten. De som flyter ska du slänga. Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i smör i en stor kastrull. Häll i musslorna, vinet, vattnet, persiljan och vitpepparn. Låt koka häftigt under lock tills musslorna har öppnat sig, ca 5 min. Släng dem som mot förmodan fortfarande är slutna. Servera i djupa tallrikar med en bit bröd för att fånga upp såsen.

2 kommentarer:

  1. Det bör tilläggas att en sådan anrättning tarvar ett torrt, vitt vin, tex en Riesling, som serveras vid en skrämmande låg temperatur. Heaven here we come..........!
    /Pa

    SvaraRadera
  2. "Tant Russins bak" har värvat en alldeles egen Bengt Fritiofsson!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails