Jag fortsätter på "halv åtta"-spåret och bjuder på ett något modifierat recept från det ursprungliga, vissa skulle nog till och med säga det "riktiga", konceptet. Adam Testa bjöd på Palak Paneer i någon slags kändisversion av tv-programmet. Då Palak Paneer är en favorit på den indiska menyn var det svårt att låta bli att ge receptet en chans. Eftersom själva paneeren är färskost som här bytts ut mot halloumi, byter vi även namn på rätten. I vanlig ordning smakar saker och ting aldrig så som den variant man serveras på lokal, men det blev lyckat ändå! Skulle dock kunna tänka mig att fler/starkare chilisar hade gett rätten lite extra stuns.
Burmesisk palak halloumi
250 gram halloumiost
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
färsk ingefära
2 röd spansk peppar
450 gram fryst hel bladspenat
2 msk senapsfrön
2 dl matlagningsgrädde
gurkmeja
salt
vinäger
svartpeppar
råsocker
Gör så härSkiva halloumiosten och stek så de får en riktigt ordenlig stekyta. Skiva och hacka den gula löken och fräs så den blir mjuk utan att ta färg. Hacka ner den spanska pepparn, vitlöken och riven ingefära. Fräs lite till. Rör ner den tinade spenaten, värm på och addera grädden, senapskornen samt smaka av med salt, vinäger, råsocker och svartpeppar (här var det lite lurigt, men det är bara att prova sig fram). Färgsätt med gurkmeja. Innan servering vänder du ner halloumin och värmer på den. Servera med kokt ris och raita (2 dl matyoghurt, en bit hyvlad gurka, salt och hackad färsk mynta).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar