onsdag 17 mars 2010

Hjärtebröd till mina hjärtegull

Imorgon får vi finbesök från den stora ön i väst. Det blir Michaels paradrätt Linssoppa och för att även jag ska göra en insats har jag bakat små bröd. Jag var ute efter en hjärtform, så använd fantasin lite va.

Hjärtebröd, 20 st

3 dl ljummet vatten
½ dl matolja
25 g jäst
1 tsk salt
7 dl vetemjöl (420 g) + mjöl till utbakning
1 uppvispat ägg
sesamfrön

Gör så här

1. Värm vattnet till 37°. Häll i oljan. Rör ut jästen i vätskan i degbunken. Tillsätt saltet och det mesta av mjölet, tills degen släpper från kanterna. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa 30 minuter under bakduk.

2. Placera degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar. Kavla ut en del i taget till ca 2 cm tjocklek. Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper 30-40 minuter under bakduk.

3.
Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk. Servera samma dag eller frys in dem.

Det är ingen idé att lägga ut receptet på linssoppan, för hur man än försöker så blir det aldrig lika bra som när Michael gör den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails