Söndagsmiddag blev lasagne i nya tappning. GPs matavdelning hade bön- och linstema i helgen. Samtliga deltagare vid bordet gav tummen upp.
Lasagne med vita bönor och aubergine
1 aubergine
2 msk olivolja
salt
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
olivolja att steka i
1 röd paprika
500 g krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk torkad basilika
2 dl crème fraiche
1 burk cannellinibönor
1 pkt färsk lasagne
ca 500 g keso naturell
1 dl riven ost
1. Skär auberginen i 3-4 mm tjocka skivor och lägg dem i en smord långpanna. Ringla över 2 msk olivolja. Ugnsbaka aubergineskivorna i 225 grader i ca 15 minuter, vänd på dem efter halva tiden. Salta.
2. Hacka löken och vitlöken. Fräs löken i lite olivolja i en kastrull. Skär paprikan i bitar och tillsätt den till löken. Rör ner aubergine, krossade tomater, salt, socker, basilika och crème fraiche.
3. Låt tomatsåsen koka i 10-15 minuter. Skölj bönorna väl och tillsätt dem till tomatsåsen. Smaka av, eventuellt behövs det mer salt.
4. Varva tomatsås, lasagneplattor och keso i en ganska stor smord ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås. Strö på riven ost. Stek lasagnen i 225 grader i ca 30 minuter.
2 msk olivolja
salt
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
olivolja att steka i
1 röd paprika
500 g krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk torkad basilika
2 dl crème fraiche
1 burk cannellinibönor
1 pkt färsk lasagne
ca 500 g keso naturell
1 dl riven ost
1. Skär auberginen i 3-4 mm tjocka skivor och lägg dem i en smord långpanna. Ringla över 2 msk olivolja. Ugnsbaka aubergineskivorna i 225 grader i ca 15 minuter, vänd på dem efter halva tiden. Salta.
2. Hacka löken och vitlöken. Fräs löken i lite olivolja i en kastrull. Skär paprikan i bitar och tillsätt den till löken. Rör ner aubergine, krossade tomater, salt, socker, basilika och crème fraiche.
3. Låt tomatsåsen koka i 10-15 minuter. Skölj bönorna väl och tillsätt dem till tomatsåsen. Smaka av, eventuellt behövs det mer salt.
4. Varva tomatsås, lasagneplattor och keso i en ganska stor smord ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås. Strö på riven ost. Stek lasagnen i 225 grader i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar