lördag 3 mars 2012

Upp till bevis!

Haussat var namnet. Dubbel dubbel - dumplingsstället på Kastellgatan här i Göteborg. Ingen bordsbokning (vad är grejen med det?), utan det är bara att chansa, vara ute i god tid, eller hänga i baren och hoppas på det bästa.

Vi bestämde oss för att mötas upp vid öppningsdags, det vill säga klockan 17. Jag var lite tidigt, en kvart eller så, och blev väl lite förvånad då det redan börjat köas utanför dörren! Inredningen är sparsam, bord och bara pallar att sitta på. Furuplank klädde nästan hela rummen, och materialet gjorde sig påmint i akustiken för jäklar vad skränigt det blev när stället blev fullt.

Bilden har jag lånat från Nöjesguiden.

Men maten då? Vi blev rekommenderade en Shandog-meny: en blandning av dumplings, wonton, mantao, sallader, såser och ris. Medan vi väntade på maten fick vi lite cassavachips och pumpachutney att knapra på, gott!

Dumplings och wonton är båda fyllda degknyten. Mantao är ett ångkokt kinesiskt bröd som man fyller likt en liten hamburgare. Dubbel dubbel satte full pott rent smakmässigt, det måste jag säga! Mantao med anka (tempeh för vegetarianen) och hoisinsås, dumplings med nöt-, lamm- och fläsk- och tofufyllning, picklad rättika och gul morot, koreansk gurksallad, krispig potatissallad. Dipsåser med smak av lök- och chili, sesam och svart vinäger. 

Personalen var trevlig och kunnig och svarade gärna på frågor. Dessutom fanns det kinesisk öl på menyn. Det som gjorde mig lite besviken var konsistensen på dumplingsen och wontons, några fastnade i pappret i ångkorgen. Några föll sönder när man lyfte dem. Men jag är beredd att förlåta, för det var en riktig smakfest! Vi betalade 175 kr/p för kalaset, vilket jag tycker är prisvärt.

Anledningen till att vi träffades igår, förutom att vi faktiskt tycker om att hänga med varandra, äta och dricka, var att vi skulle utse vinnaren i Halv Åtta. Emma avgick med den totala segern! Stort grattis! Ett genialt val av tema, och väldigt väl utfört. Den hemmagjorda bearnaisesåsen var det som avgjorde var min röst hamnade. Den 21:e april då kör vi igen, och börjar hemma hos mig. Stay tuned.

Från en del av Asien, till en annan: nu måste jag börja packa för min avfärd mot Haiphong. Väderprognosen säger 26 grader och sol. Arbetsgivarprognosen säger jobb. Vi får se vad det bjuds på. 16 timmar flygtid har jag framför mig, ensam, så det gäller att ladda med pocketböcker och musik.

Vi hörs hörreni, se nu till att behålla våren här i Sverige!

14 kommentarer:

  1. Låter som ett mysigt ställe! Njut nu av jobb och 26-gradigt väder, kram!

    SvaraRadera
  2. jag får ju erkänna att inredningen inte såg alltför kul ut, men är maten god så får det väl vara värt det, och så billigt det var också, trodde det var dyrare :)

    alltså ja, fästman är ju ett väldigt konstigt ord. håller med. tror att det är en man som man festar med helt enkelt och att de stavat fel, sen får man ha en annan man som inte är lika festlig ;)

    hoppas du får en trevlig resa, och att du hinner med någonting annat än att jobba också! äta lite kanske?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Prisvärt tyckte jag verkligen att det var!

      Varför nöja sig med två? ha ha

      Äta måste man ju... :)

      Radera
  3. Jepp, vi var på Moon thai igår. Helt ok!
    Dubbel dubbel är ett annat ställe jag vill testa. En kompis var också där igår. Hon var nöjd!
    Ha en sköön trip!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar verkligen indredningen på Moon Thai.

      DD är absolut värt ett besök!

      Radera
  4. Maten låter fantastiskt god! Så kul att gå på annorlunda restauranger. Varför bor jag i en liten stad med dåligt utbud...
    Ha det så kul på din resa! Ser fram emot reserapporten.

    SvaraRadera
  5. Det låter som ett ställe jag gärna hade tagit hämtmat ifrån, jag har sjukt svårt för skramliga och skräniga miljöer.

    Men du, ni kan anställa mig som resesällskap, då skulle du inte få långtråkigt i alla fall :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var inget hänga-flera-timmar-ställe direkt...
      Jag ska lämna det i förslagslådan, jag lovar. :)

      Radera
  6. Dumplings är ju såå inne just nu! Värt att vänta på då alltså:-)

    Trevligt med jobbtripp. Hoppas du hinner med nåt annat med:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är jag trendig alltså, inte illa! :)

      Radera
  7. Kul att man kan få bra dumplings i Götet med och priset var ju verkligen bra!

    Ha en trevlig flygresa och inte fel med lite värme! Som sagt; avundsjuk!!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails