söndag 20 juli 2014

På rätt plats

Bloggtorkan har antagit bibliska proportioner, inte bara här. Men så brukar det ju vara på sommaren, speciellt då vi har premierats med något jag vill kalla "Frickin' bra sommarväder - yeah baby!".

Jag har en arbetsvecka kvar innan jag tar tre välbehövliga veckor semester. Då ska jag: cykla, bada och häcka på uteserveringar. Alltså ungefär det jag gjort hela helgen. Dagar (och kvällar och nätter) som dessa är då jag slås av hur bra den här staden är och hur jag aldrig vill flytta härifrån. Här hör jag hemma. Ungefär som rosépeppar på lax.

Rosépepparlax med ansjoviscreme
4 portioner

4 st laxfilébitar (600 gram)
1 msk rosépeppar
1 msk olja
1 tsk salt
350 gram grön sparris
350 gram vit sparris
250 gram knipplök

1 bananschalottenlök
125 gram ansjovis
1 kruka dill
1 dl majonnäs
1 citron

Gör så här
Mortla pepparn och massera in den på laxen, tillsammans med olja och salt. Ansa sparris och lök.

Skala schalottenlöken. Finhacka lök, ansjovis och dill. Rör ihop med majonnäs och smaka av med färskpressad citron.

Grilla fisk och grönsaker i ett halster. Laxen ska ha en innertemperatur på ca 55 grader. Servera med färskpotatis, ansjoviscreme och citronklyftor.


Det här var vår midsommardagsmiddag. Men det funkar hela sommaren, kanske till och med flera gånger i veckan - så gott var det.

Vi hörs hörreni. En dag då andan faller på. Och regnet kanske.

11 kommentarer:

  1. Jag vet precis... Dagarna bara flyter ihop och iväg. Jag kan inte fatta att fyra veckor har gått även om semestern har känts väldigt lång. Nu börjar jobb igen och då kanske bloggande också :-)
    Njut på och ha det skönt! Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hösten brukar betyda lite av en nytändning på bloggfronten, hoppas det gäller även i år!

      Radera
  2. Håller med, det blir inte mycket dator när solen bara strålar och det är nästan hur varmt som helst! Fast äta måste man ändå och rosépepparlax är absolut något jag kan tänka mig när det svalkar fram emot kvällen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det som är så bra med att ha mat som hobby - äter gör man ju oavsett!

      Radera
  3. Det märks verkligen att det är bloggtorka, samma sak varje år. Tänk att man kan säga så nu, "varje år". Det har blivit några säsonger! Dock lika kul varje gång att titta in här och läsa dina fyndiga intron till recepten :-)

    Jag borde pallra mig ner till Götet och hälsa på när du "bara" ska glida runt på cykel och på uteserveringar. Fast att flytta dit, där är jag inte riktigt ännu :-)

    Så vi ses väl!

    Kram så länge

    SvaraRadera
  4. Skönt att höra att det är fler än jag som har semester först på fredag. Men du har väl haft tidigare i sommar också om jag inte minns tokigt. Välbehövligt ned semester är det ändå!

    SvaraRadera
  5. Haha, jag gillar dina övergångar! Härligt med semester, idag är det min sista semesterdag, men sommaren är ju inte över för det! Ha det härligt nu och njut!

    SvaraRadera
  6. Ja hugaligen vilken torka det har varit och fortfarnade är:) Vi har bara haft igång datorn korta stunder få dagar i veckan för att lägga ut inlägg, de inlägg som vi läst hos andra har vi inte kommenterat på. Men när det är så härligt varmt och soligt varenda dag så får man faktiskt omprioritera:) Ladda batterierna är viktigt, D-vitaminerna ska fyllas på och livet ska njutas. Mun nu när solen gömmer sej så passar vi på att uppdatera er hos er andra, inget ont utan att det har något gott med sig!

    Och receptet? Helt i vår smak och nu i vår spara-mapp!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails