onsdag 26 december 2012

Återkomsten

Som väckt från de döda återkommer hon. Eller som Jesus sa "Dude, one time I got so hammered I woke up three days later in some cave".

Det får räcka med kristna anknytningar i det här post-jul-inlägget. Nu fokuserar vi på maten! Får jag lov att presentera nykomlingen på julbordet? Jag har stött på den här röran då det föll sig så att jag åt julbord på Sjömagasinet. Sedan dess har jag tänkt att jag skulle apa efter den här fräscha men ändå krämiga röran, signerad herr Mannerström him-self. Äntligen fick jag tummen ur och det var för väl det!

Krämig grönkålssallad
100 gram finhackad färsk grönkål
1 schalottenlök
2 färska fikon
1 torkat fikon
1/2 rött äpple
2 msk majonnäs
2 dl creme fraiche
1 dl valnötter
salt
svartpeppar

Gör så här
Finhacka lök, alla fikon och äpple. Rör ihop majonnäs och creme fraiche. Vänd ner grönkålen och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå över natten i kylen. Servera till skinka, lax, småvarmt. Eller som tillbehör till stek eller revben.


Jag hoppas ni haft en lika fin jul som jag har haft. Att ni ätit gott och mycket, det antar jag. Det var ganska lugnt och sansat i julhelgen, även om ljudnivån höjdes något drastiskt under julklappsspelet. Jag blev, tack och lov, av med katten.

Nu är jag tillbaka i stora staden. Det har i vanligt ordning varit väldigt bra hos mamma och pappa, men det är inte så dumt att sova i sin egen säng ändå. Och knappa på sin egen dator och lyssna på sig egen musik. Vi hörs snart!

20 kommentarer:

  1. det blev så tomt här hemma nu när alla mammor, pappor, brorsor, syrror, svärföräldrar och sånt åkt hem så jag får lov att spela musik jättehögt för att inte känna mig så ensam. så här har nog ljudnivån varit ganska hög hela helgen trots att vi inte spelat något julklappsspel, vi satt mest och konstant rasade över att julen var förstörd pga alla möjliga saker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ras ras ras, hur ska man ha tid till annat?

      Radera
  2. Lowe har precis fått lära sig om Jesus i skolan (japp... vi är dåliga på det där...) och har mycket funderingar. Han får ju inte gå omkring och tror att människor som dör lever upp igen. Det finns personer han vill ska komma tillbaka...
    Det är mysigt med allt ståhej runt julen när släkten samlas, men också skönt när lugnet lägger sig igen. Okej, hemma hos är det sällan lugnt längre stunder ;-)
    Grönkålsröran låter mycket god. Skulle kunna tänja mig den i skinkrullar som plockmat kanske.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR ju inte riktigt logisk allt i bibeln alltså... Måste vara svårt att veta hur man ska förhålla sig till sådant.

      Grönkålssalladsfyllda skinkrullar, ja tack!

      Radera
  3. Hahaha, vi bestämde oss för att låta en ny sallad ta plats på julbordet i år, en krispig rödkålssallad med äpple och apelsin, ingen gav dock plats för den på sina tallrikar :-) Hoppas du har det fint här i juldagarna!

    SvaraRadera
  4. Mannerström rular! Tro nu inte att jag är helt galen men jag har fortfarande inte ätit grönkål men jag laddar på mig av massor av recept som jag ser fram emot att prova. Nån gång. Detta hamnar definitivt i den högen.

    Så skönt att höra att du tycker om att komma hem till ditt!

    Ha det toppen de sista dagarna detta år. Gott nytt år!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har många fina recept i kockrockärmen! Salladen är nog en bra inkörsport till tyngre grönkålsrecept...

      Gott nytt! Kram!

      Radera
  5. Har sett ett liknande recept i någon broschyr jag haffade på Ica en gång men inte tagit mig för att testa. Om både du och Mannerström rekommenderar så måste jag ju köra :)

    SvaraRadera
  6. Haha, tant russin du är grymmast på det här med ordvitsar etc. At least, du får mig att tjuta av skratt här hemma medans maken och barnen undrar vad som är SÅ roligt i datorn... ;) Luv ya! Och du, god fortsättning på dig också... salladen måste nog testas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad gullig du är Amy! En gör ju sitt bästa ;)
      Kram!

      Radera
  7. Borta bra men hemma bästa.... Saknade mest min säng efter en vecka i mjuka sängar. Hua!
    Alldeles för lite grönt på julbordet så mer sådanahär smaskigheter! Grönkål känns fortfarande nytt o oprövat i min värld!

    SvaraRadera
  8. Äntligen tillbaka låter väldigt bra du.

    SvaraRadera
  9. Underbart, we say, underbart! Dej kan man lita på!
    Jo tack, den där sängen kan man visst längta efter, den vet precis hur man vill ha det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ska inte underskatta hemmet... :) Gott nytt!

      Radera
  10. my kind of food! Gott nytt år Kim! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma Karin! Hoppas vi ses snart, kram!

      Radera

Related Posts with Thumbnails