söndag 23 september 2012

Backpacking

De senaste söndagarna har jag träffat några vänner (ni vet halvåtta-gänget) för söndagsmiddag på lokal. Där har vi diskuterat livets stora och små frågor. Lite som en göteborgsgrå oglammig variant av Sex and the City. Med skillanden att vi inte är några våp. Idag är det dock hemmasöndag, vilket inneburit Big Bang Theory-maraton, jogging och kommer säkert avslutas med den andra halvan av Hallon- och saltlakritsglassen från Sia. Söndagar är ju som ni vet den ultimata dagen för långkok. Idag blir det lax med fruktig salsa för min del, men för några veckor sedan kokade jag ihop den här sjyssta grytan.

Chili på högrev och chorizo

1.4 kg högrev
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
2 burkar hela körsbärstomater
100 gram chorizo
2 kvistar rosmarin
1 tsk sött paprikapulver
2 nypor chiliflingor
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kakao
2 1/2 dl rött vin
1/2 tsk malen koriander
1 tsk torkad timjan
2 tsk salt
1 msk viltfond

Gör så här
Putsa köttet och skär det i grytbitar. Bryn köttet i omgångar och lägg i en stor gryta. Skiva löken, vitlöken och korven. Tillsätt dessa tillsammans med resten av ingredienserna. Låt sjuda på svag värme i flera timmar. Min stod på spisen i fem timmar, jag hann ta en långpromenad och bli riktigt hungrig.


Resultatet är en gryta med mycket smak. Korven ger en fin rökighet och kryddorna ger en djup smak. Servera med haricots vert, ris och kanske en klick gräddfil. Njut gärna den här grytan i flera dagar, den bli ju nästan bara bättre dagen efter.

Jag ljög för er förut. Det är ingen riktig hemmasöndag, jag bor nämligen hos Syster ett par dagar nu. På onsdag bär det är på tjänsteresa, för att avlsuta veckan i Skåne på bloggrelaterat matäventyr. En vecka där jag mer eller mindre kommer bo i en väska alltså. Med det här schemat kommer den här veckan gå i hundratjugo, så hör ni inte av mig så vet ni varför. Ta hand er nu. Puss och kram!

15 kommentarer:

  1. Mm..vilken lyxig söndagsgryta. Ser fantastiskt god ut. Har också joggat idag 1.4 mil blev det. Längsta löptränings-distansen någonsin. Och det känns också i kroppen. Men jag är mycket nöjd med mig själv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. 1.4 mil, värsta superkvinnan är var du är!

      Radera
  2. Härlig söndagsgryta! Ha en riktigt bra vecka på resande fot så ses vi till helgen. Kram

    SvaraRadera
  3. Vilka goda smaker i grytan, we like!
    Ingen dålig resevecka du får, då kan du behöva lite skön avkoppling till helgen:) Havets skvalpande utanför fönstret ska nog kunna ge dig lite skön nervarvning.

    Ha det gött så ses vi snart
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas hinna med lite chill i spat i helgen också.

      Radera
  4. Det är nog med chiligrytor som med köttfärssås, att det finns hur många varianter som helst! Den här vill jag prova rakt av. Gick särskilt igång på körsbärstomater, kanel och kakao - utöver alla andra härliga smaker.

    När jag hade en låg period blev det maraton med Sex and the City. Våpen och relationstugget var bra terapi och tidsfördriv. Fast det låter onekligen bättre att leva det livet à la Göteborg med riktiga människor. Hoppas veckan sveper förbi på bästa sätt så avslutar vi den på topp!

    Kram så länge!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev oförskämt nöjd, kul när experiment blir så lyckade. Jag kanske var lite väl hård mot SATC, det är ganska gött tidsfördriv när andan faller på.

      Radera
  5. Mysigt med lugn helg oavsett var du ställer väskan! Ses till helgen - wohoo! Kram

    SvaraRadera
  6. Vissa veckor blir det resande i en resväska... tjoho, snart ses vi kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. När slutmålet är så trevligt så står man ut ;)

      Radera
  7. Åh, mer mustiga grytor! Det märks verkligen att många har börjat laga höstmat. Grytan låter supergod. Vart hittar jag sött paprikapulver? Står det sött på?
    Ja, snart ses vi! Kram.

    SvaraRadera
  8. En bra grej med hösten är onekligen all höstmat. Det stod sött på burken jag köpte, dock i Budapest... kram!

    SvaraRadera
  9. Ja, det går i rasande fart mot helgen!!!!! Hurra!!!
    Vilken gryta! Låter gott med korven i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har på något sätt återupptäckt korven inser jag nu. Japp, snart helg!

      Radera

Related Posts with Thumbnails