tisdag 24 april 2012

Oh the irony

En av anledningarna till att jag slutar på mitt nuvarande jobb är att jag känt mig understimulerad. Jag säger upp mig och vad händer sista veckan? Jo visst, tusen saker att göra och hundra problem att lösa. Det var länge sedan jag känt mig så här stressad. Jag kommer att slutföra det jag ska, om det så innebär att det blir kvälls- och helgjobb. Men jag är verkligen inte sugen på att jobba både måndag och tisdag nästa vecka, för att sedan börja på nya jobbet på onsdagen som ett jävla ras. En liten ledig dag hoppas jag att jag kan få till, speciellt eftersom Michael kommer vara i stan några dagar. Så håll tummarna nu att jag kan ro det här iland nu!

Mitt nya jobb ja. Stor koncern, litet kontor. Cykelavstånd (väldigt viktigt!). Kommer att gå från konstruktör, som jag jobbat som senaste fem åren, till att jobba som projektledare. Det fina i kråksången är att jag får syssla 20% med konstruktion, så att jag underhåller även den ådran. Jag har goda förhoppningar och känner mig taggad till tusen! Om jag bara kan få stänga av det gamla, och trycka på Nystarts-knappen NU.

Maten kommer i andra hand den här veckan, det känner jag redan nu. Tur för mig att jag fick BB över från halv åtta-middagen, annars hade det nog mest blivit gröt (inget ont om gröt i och för sig).

Jag ska ändå bjuda på ett recept, för det har jag nästan alltid tid med. Fröknäcket som serverades till den ljumma brieosten i lördags. Funkar alldeles ypperligt som snacks och kex, hyfsat som chips-substitut (krispigt och salt). Fullproppat med nyttiga frön och kärnor. Säkert bra för hjärnan. LCHF också, om man nu har den läggningen.

Fyrfalt fröknäcke

2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl rostade solrosfrön
kallt vatten
flingsalt

Gör så här
Häll samtliga frön i en bunke och tillsätt kallt vatten så att det täcker. Låt stå över natten. Blötläggningen gör att kostfibrerna i linfröna bildar en geléaktig hinna vilket gör att din frösmet håller ihop. Sätt ugnen på 125 grader, och platta ut frösmeten på en bakplåtspappersklädd plåt. 


Strö över flingsalt. Grädda i 1 till 2 timmar tills knäcket torkat ut. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut eventuell ånga. Akta så det inte bränns (just sayin...). Bryt det i bitar när det nästan är klart och låt det gå i ugnen en stund till.


Ps. Fast idag smög jag klockan 16 från jobbet för att gå på kokboksreleasemingelparty... Lite kul måste man ju få ha emellanåt. All work and no fun och så vidare. Man vill ju inte riskera att gå bärsärk à la Nicholson. Mer om partyt i ett senare inlägg.

Nej, såhär vill jag inte bli. Skägg har liksom aldrig klätt mig.
Fina vita tänder har han dock. Bild härifrån

12 kommentarer:

  1. Inget fel på gröt...
    Vilket knäcke!! Måste göra någon dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, visste att du skulle tända till på gröten ;)

      Gör't!

      Radera
  2. Förstår dig helt! Man vill avsluta på ett snyggt sätt och göra klart och förbereda så gott det går för nästa som kommer efter... åtminstone är jag sådan och jag har bytt jobb ett par gånger. Samtidigt vill man ha en-två dagar ledigt (varför inte en vecka?) så man är laddad till max när nya jobbet ska börjas.

    Love fröknäcke och detta ser riktigt gott ut :)

    Det där releasemingelpartyt får du allt berätta mer om senare när du får tid till det, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men precis så är det. Man vill ju lämna goda vibbar efter sig.

      Ska absolut berätta mer om partyt. Kram!

      Radera
  3. Lycka till med nya jobbet! Fröknäcket ser gott ut!

    SvaraRadera
  4. Jobbigt att det är så stressigt nu på slutet, men det fixar du!

    Och skönt att höra att du lyckas trycka in lite roliga saker mitt i jobbstressen också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för peppen. Idag känns det riktigt bra, ha ha tänk vad det kan svänga.

      Radera
  5. Jo tack, man ska akta sej för vad man önskar... det kan gå i uppfyllelse förr eller senare... Klart vi håller tummarna för dej och lediga dagar!

    Halv åtta menyn såg verkligen läcker ut, tårtan.... dregel:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tårtan, brietårtan eller chokladtårtan? :) Eller båda kanske?

      Radera
  6. nej, man vill ju inte börja på ett nytt jobb och vara som en zombie. det ger ju kanske inte världens bästa intryck ;) samtidigt som man inte vill lasta över världens lass på den som ska ta över efter en, fast å andra sidan så behöver ju inte den nya känna sig understimulerad då...

    jag vill också läsa om kokboksreleasen! fast jag är allergisk mot ebba von sydow, men jag vill läsa ändå!

    hoho, barnmatsdieten har inte visat några tecken på varken orangeaktig hy eller ankläppar ännu, det är bara boobsen den verkar ha effekt på men jag vet inte om det verkligen är dietens förtjänst ;)

    SvaraRadera
  7. Hoppas det gick bra på jobbet så du blev klar. Blir härligt med nya utmaningar.
    Vilket smidigt knäckerecept! Perfekt!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails