torsdag 5 april 2012

IG

Den här veckan har varit under all kritik när det gäller matlagning, har inte ätit hemma på hela veckan. Måndag - sthlm, tisdag - middag på Hagabadet, onsdag - middag på Manana och idag blir det fast food a la sushi.

Luncherna har varit än värre: salladshjälmar och måltidsersättningar. Buuu för mig. Påskhelgen spenderas som sagt i Istanbul (FACK, måste packa), så jag gissar att det kommer klia i mina köksfingrar i början på nästa vecka.

Förra veckan däremot, då det var en aningens varmare i luften, fick jag vårfeelings. Ville inte tänka på soppor eller grytor utan bara slänga ihop alla grönsaker jag kunde hitta i en hög med sallad. Så då gjorde jag det. Det blir rätt så festligt om man lägger upp salladen på ett fat istället för i skål. Jag grundade med en påse ruccola, ett lager med blandade bönor, päron i bitar, några portioner kokt kamutvete*, kokta rödbetor och svartrötter, ugnsrostad paprika och zucchini.


Och gott blev det, speciellt med den här enkla och fina röran till.

Enkel fetadressing

75 gram fetaost
3 dl turkisk yoghurt
hackad färsk persilja
salt
svartpeppar
lite rivet citronskal

Gör så här
Mosa, blanda. Smaka av. Vet ni förresten att mosad fetaost blandat med creme fraiche/yoghurt är en GRYM dipp till chips? Nu vet ni.


*Fniss. När Michael var i affären och skulle handla trodde han att jag drev med honom när jag skrivit kamutvete. Han fick för sig att jag lagt till det för att han skulle yra runt i affären och fråga efter något som egentligen inte fanns. Skulle jag väl aldrig!? (Ps. Tack för idén).

Hörreni, GLAD PÅSK! Ät ägg från glada hönor, stek från ett lamm som haft det bra och choklad från en bonde som får rimligt betalt och så vidare. Själv kommer jag njuta av Efes, kebab, meze, fästmannens sällskap och eventuellt ett turkiskt bad. Påskpussar!

16 kommentarer:

  1. Ni skall ha det så fint i Istanbul! Glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Vissa veckor blir likadana för mig med, men det är ju ok det med.

    Salladen låter himla trevlig! Fetaostdipp brukar jag ha till biffar och klyftisar med.

    Glad påsk och trevlig resa!

    SvaraRadera
  3. Istanbul! Jag har haft staden som resemål i över 6 år men utan att lyckats ta mig dit än. Förra året köpte jag mig t o m en guidebok över staden men istället åkte vi till NY.
    Ha en fantastisk resa och jag kommer att mjölka dig på tips nästa gång vi ses. :)
    Glad påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du får tillfälle att använda guide-boken snart.

      Radera
  4. Lova att ni tar en Efes för oss också, så god öl. Håkan tar en mörk, Anki en vanlig (bara så ni vet vilken ni tar för oss).

    Ha en riktigt härlig resa till Istanbul,
    Påskakramar från Mårtenssons.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag täckte upp öl-drickandet, ni kan lita på mig :)

      Radera
  5. Oh, de många salladshögar som har gästat min lunchtallrik. Min senaste lycka till de luncherna är hampafröoljan med citron som jag köpte på mig på Passion för mat-mässan. Så. Himla. God.

    Ha en SUPERKUL resa, ät och lapa sol!
    Glad påsk och KRAM!

    SvaraRadera
  6. Njut nu massor av er resa och kom hem med fina bilder och minnen. Stor påskkram till dig!

    SvaraRadera
  7. Ha ha, grym du är ;-) Berra ringer alltid hundra gånger från affären för han vet hur petig jag jan vara när jag väljer märke av vissa livsmedel. Kanske ska skriva upp något ovanligt och stänga av mobilen...
    Hoppas ni får en riktigt skön semester!

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he, ja det där är inte helt ovanligt heller... Att de står ut :)

      Radera
  8. haha, kamutvete låter ju faktiskt liite som hittepå. jimmy skrev en gång upp "Danmark" på en inköpslista som jag tog med till affären, jag fick faktiskt lust att gå fram till någon i personalen och fråga vart Danmark är någonstans men jag hejdade mig.

    hoppas ni har en superfin resa! jag har en kompis som bor i istanbul så jag tycker ju att jag borde kunna ha ett istanbultips i ärmen men hon gillar mest att gå på starbucks, och det är ju inte så exotiskt ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Starbucks, där var vi såklart! Men åh, du borde passa på att hälsa på kompisen tycker jag.

      He he, Danmark. De flesta skämt som inkluderar Danmark är roliga.

      Radera

Related Posts with Thumbnails