fredag 30 mars 2012

This time it’s personal

Vi ska inte prata om hajar eller Spielberg eller dåliga uppföljare idag*. Vi ska prata kakor. Jag gillar Söta Sakers månadsutmaningar, de får verkligen igång tankeverksamheten och planspånandet.

Den här månaden dock, då temat var Personligt, var saken självklar. Och inte ens det jag bakade krävde mycket hjärnaktivitet från min sida. Dessa kakor har jag nämligen bakat så många gånger att jag borde kunna göra dem i sömnen. Anledningen till detta är Russinpappan. Han lägger in beställning på beställning, så jag funderar på att införa någon form av prenumerationstjänst. Vi har testat andra kakor också, men det har liksom aldrig känts riktigt rätt.

Under åren har de förfinats, och jag undrar om de inte blir bättre och bättre för varje gång. Originalreceptet är Leilas.


Kolasnittar eller Pappakakor
24 st

100
gram mjukt smör
11 dl strösocker
22 msk ljus sirap
2.252.25 dl vetemjöl
0.50.5 tsk bikarbonat
11 tsk vaniljsocker
12 tsk
malen ingefära

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Tryck lätt med en gaffel för att räffla dem. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i drygt 10 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt svalna på plåten. Förpacka och frakta, eller ät upp dem på stående fot.



Pappa får beställa hur mycket kakor som helst, för det är ett väldigt överkomligt pris för att få ha världens bästa pappa. Han är en riktig klippa, det går alltid att resonera med honom och han har de bästa råden på lut. Dessutom har han en sådan där torr och bra humor som bara pappor har.

I helgen far vi ut till Den Stora Ön I Väst och sedan vidare till Den Mindre Ön Utanför Den Stora Ön i Väst (Gullholmen eller rättare sagt Hermanö). Det blir en lugn vistelse med mat, dryck, promenad och allmänt gött häng. Tillbaka på söndag och då ska jag berätta vad jag ska göra för spännande på måndag!

* Ettan var ju läbbig när det begav sig. Del 4? Not so much gissar jag. Källa.

12 kommentarer:

  1. Jag har sett 4:an. Den. Är. Hemsk. Och inte hemsk som läskig, utan hemskt dålig. Rrrys.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha inte värt att ladda ner, hrm menar hyra, då.

      Radera
  2. Mysiga pappor är guld värt! Liksom riktigt goda kakor. :)
    Skräckfilmerna håller jag mig dock borta från...

    SvaraRadera
  3. undrar om jag har sett fyran... jag tror jag såg trean för nåt år sen men den var nog inte heller någon höjdare. trots att den var så realistisk. eh, nej! fast jag har nog aldrig tyckt att ettan var läskig heller. jag tycker ju bara att spökbarn är läskiga. och ögonfransböjare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spökbarn ÄR läskiga. Även andra skräckfilmsbarn. Och barn överlag, ha ha.

      Radera
  4. Grattis till vinsten!
    Härligt att ha en braig pappa. Min är också bäst. Fast vi har samma torra humor :-)
    Låter som det blir en trevlig helg för dig. Men vilken cliffhanger måndagen blir...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ser fram emot posten, inte ofta man får något kul med den. Vilken tillfällighet att du också har bäst pappa. :)

      Radera
  5. Du vann, du vann, du vann! Tjoho!

    http://www.pickipicki.se/2012/03/vem-vann-kokboken/

    SvaraRadera
  6. Jamän är det konstig att du får återkommande beställnignar på dessa goda kakor. Hoppas du har haft mysig helg på öarna. Och grattis! jag ser på de andra kommentarerna att du tydligen har vinnit en bok. Kul!:-)

    SvaraRadera
  7. Grattis till vinsten Tant Russin! Blev jätteglad när jag såg att du vunnit :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails