tisdag 19 april 2011

Äpplepaj helt enkelt

Äpplepaj vid den här årstiden är väl inte helt korrekt, men det är ju gott i vårsolen ändå. Väldigt gott. Enkelt och snabbt också. Smulpaj i all ära, men den här lite sega knäckiga degen tar nog ändå hem pajpokalen.

Knäckig äpplepaj
(med inspiration härifrån)
1 liten form för fyra personer

Skala och skiva två äpplen, blanda med drygt ett kryddmått var av ingefära, kardemumma och kanel. Lägg i en smord liten form.


Blanda 60 gram mjukt smör, 3/4 dl råsocker, 1 dl vetemjöl och 2 krm bakpulver.


Tryck ut degen som ett lock över äpplena.


Grädda i 200 grader i 30 minuter.


Ät med vaniljsås eller kanske glass. Du behöver knappt diska formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails