tisdag 5 augusti 2014

Mitt sommarlov

Har vi tröttnat på att prata om vädret än? Om solen, om orkaner och om hagel stora som golfbollar. Om bränder, om skurar och om "man-vet-ju-inte-var-man-ska-ta-vääägen"-värmen.

Jag vill hur som helst berätta om hur jag tror att det här permanent(?) fina vädret gjort att det känns som om jag har sommarlov. Jag har känt mig ledig även då jag inte haft semester. Och nu, med halva semestern kvar känner jag mig utvilad, energisk och samtidigt härligt loj.

Idag har jag: skippat frukosten och gått direkt på lunch, åkt båt, badat i Kattegatt, cyklat, ätit glass från Lejonet & Björnen till middag och promenerat långsamt. Om inte det är sommarlovigt så vet jag inte (jag har även varit rödvinsbakis - not so much ljuvlig sommarlovskänsla så det låtsas vi att det aldrig har hänt).

På mitt sommarlov får man äta efterrätt varje dag.

Flädermousse

4 port

2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 ägg
1 dl koncentrerad flädersaft

Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Vispa grädden hårt. Separera äggvitan och -gulan. Rör ner gulan i grädden. Värm saften i en kastrull, krama ut gelatinbladen och låt dem smälta med saften. Häll blandningen i en tunn stråle ner i grädden och blanda. Vispa äggvitan hårt och vänd ner. Låt moussen stelna i kylen, 2-3 h. Servera med färska nyplockade hallon! Receptet kommer från Arla.


Det var hos mamma och pappa jag fick äta den här fina fluffiga somriga moussen. Hemma hos dem blir man aldrig besviken, sanna mina ord.

14 kommentarer:

  1. Låter extremt somrigt och härligt! Finns det något bättre än att ta dagen som den kommer såna här varma härliga dagar och kvällar? Jag vill ha MEEER semester!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag meeed. Tur jag har några dagar kvar!

      Radera
  2. Men visst är det precis så att det är semesterkänsla tack vare vädret även om det jobbas! Tycker det låter som du har haft och har det riktigt jäsigt och att du gjort en hel del spännande saker. Hängöver kan man väl få lov att ha när det är semester, tycker vi, då har man ju hur många dagar som helst att ta igen sig på:)

    Ha det fortsatt gott,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja en baksmälla på hela semestern får man väl se som lindrigt ändå! Kram på er.

      Radera
  3. Den här sommaren har känts så lång. Både när jag hade semester och nu när jag jobbar igen. När vi gick på semester verkade alla de som jobbade mer oroliga för vårt semesterväder än vi själva. Herr gud så mycket folk väger in i vädret.
    Flädermousse, bara namnet får mig att dregla. Verkar ju dessutom väldigt enkelt att svänga ihop.
    Fortsätt nu att njuta. Tja, okej inte bakiskänslan då. Fast då har det säkert varit kul kvällen innan. Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vädret är ett outtömligt ämne verkar det som... tur att vi har väder så vi har något att prata om ;)
      Kram!

      Radera
  4. Ligger lite efter med kommentarer här men jag har läst och har bara en sak att säga: Du är min idol! På alla sätt. Älskar dina intron till recept och de finurliga språkliga sätt som du gör "överlämnandet" till själva recepten. Du är skitduktig på att skriva. Och min idol när det gäller hur du hanterar livet också men det vet du ju. Oj. Det blev visst inte bara en sak :-)

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är väl för go du?! Kärlek till dig!

      Radera
  5. Alltså, ärligt. Det här låter så sjukt gott! Som att äta moln, typ. Mmmm.

    SvaraRadera
  6. Jag kan nästan känna smaken av len mousse i munnen....mmmm!!!
    Ja, vilken sommar! Man vill bara dra runt och vara ledig jämt! Tyvärr känns hösten vääääldigt nära nu. Regn, blåst och mörka(re) kvällar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu har något hänt, det har vänt, eller hur?

      Radera
  7. Du, det låter som ett härligt sommarlov! Jag håller med om att det fina vädret gör att det känns som att man har fortsatt semester trots att man jobbar, lövely! Och om inte alltför länge så syns vi, yey!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så?
      Jaaa! Det blir kul det!

      Radera

Related Posts with Thumbnails