torsdag 4 juli 2013

Gaddningen

Japp jag skaffade mig en tatuering! Det här dryga året har varit fullt av ups and downs. Men jag har återhämtat mig. Som sjöstjärnan som regenererar en ny arm om den förloras. Så kan man se den. Eller så är det en liten påminnelse om den stjerna man är. Eller så kan man skita i symboliken och bara tycka att den är snygg. Hur som helst, jag älskar den. Say hello to my little friend (eller 30-årskris...).


Visste ni förresten att sjöstjärnor har två magar? En för att smälta mat och en som de kan kasta ur munnen? När den äter en mussla bänder den upp skalen med sina starka armar och spottar in sin ena mage i musslan och äter upp den! Vilket bordsskick. Jag brukar faktiskt uppföra mig bättre än så, även om det kanske inte var den vackraste synen när jag slevade i mig de här goda lunchlådorna.

Mindre såsig moussaka
1 stor form
 
3 mindre auberginer
salt
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
2 burkar krossade tomater
400 gram valfri färs
2 tsk torkad oregano
1 nypa starkt paprikapulver
1 lagerblad
salt
svartpeppar
en nypa socker
3 stora potatisar
1 grön paprika
1 stor burk keso (250 gram)
riven parmesan

Gör så här
Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Lägg i en bunke och salta rejält. Blanda och låt stå medan du gör färssåsen.

Finhacka lök och vitlök, fräs dem mjuka i olivolja. Tillsätt färsen och fortsätt steka några minuter. Häll på tomterna och krydda. Låt puttra under lock i dryga halvtimmen. Torka av auberginerna och skiva potatisen ganska tunt. Strimla paprikan.

Varva färssåsen med keso, auberginer och potatis i en stor ugnsform. Avsluta med keso och riv över så mycket parmesan du kan med. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, tills potatisen är mjuk. Vad kan det ta, en halvtimme?

När jag varken har lust ork eller ingredienser till en bechamel. Då är keso det bästa! Passar alldeles utmärkt även i lasagne. Det blir mindre såsigt såklart men bra ändå tycker jag.


Nu är det snart helg igen tamigtusan! Och den inleder vi med den klassiksa räkmackan på Heaven 23. Jag siktar högt!

22 kommentarer:

  1. Jättefin tatuering! Och symboliken är fantastisk! Och det är säkert moussakan också!

    SvaraRadera
  2. Hello, säger vi och välkomnar ännu en stjärna! Riktigt snygg är den ju, ser nästan 3D ut, vi gillar oavsett symbolik eller inte - men så är vi ju suckers för tatureringer:)
    Gott med keso i gratängen, ja med de andra ingredienserna också så klart, men just keso gör en hel del med konsistensen. Mums helt enkelt.

    Räkmacka låter väl som en god start på helgen,
    hoppas det ska smaka
    Fin helg till dej och din dubbelmagade vän,
    kramar

    SvaraRadera
  3. Grattis till tatueringen så fin den är!!
    Moussaka är riktigt gott spännande med keso i.
    Den räkmackan på Heaven 23 går inte av för hackor den, här snackar vi räkmacka.....
    Ha en trevlig helg!!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Woho! Tatueringen har jag skymtat innan men inte fullt så tydlig bild. Så snygg! Jag vill också tatuera mig. Jag vet var och hur - nu fattas bara modet. Det kommer, det kommer...

    Ha en skön helg! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Sara. Jag säger bara: go for it! Om du vet vad du vill. Det gjorde faktiskt inte så ont...

      Radera
  5. Snygg! *busvisslar*

    SvaraRadera
  6. Cool! Vilken häftig 3D-känsla i den. När jag fyllde 25 år (möjligtvis 20 år) fick jag en överraskning som hette duga av mina vänner. En ögonbindel sattes för mina ögon och jag kördes runt ett tag. Leddes sedan i ett hus och bindeln togs av. Så, sa de. Välj en tatuering... NEJ, vill inte sa jag... Hade väl pratat om att jag skulle vilja ha en, men inte på det viset. Hon som bokat blev så tjurig så och gjorde en själv. Jag fick lämna och passa några barn som hon hon hade med sig. Ingen vidare bra överraskning alltså... Ps, hennes tatuering vart så ful så ful ;-)

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha vilken story - det känns som om du tog rätt beslut där och då!

      Radera
  7. Den är sperfin, kära Russin! Även om jag förväntar mig minst en russintatuering, höhö. (skojar bara, det hade ju sett läskigt ut, typ harlort på armen eller något.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha ha. Ett litet russin är ju självklart... eller?!

      Radera
  8. Din tatuering är superfin! Jag har i många år också funderat på att tatuera mig, men fegat ur gång på gång... Kanske nu när jag håller på att få en 40-årskris...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta var ju min 30-årskris, så du får ju inte vara sämre ;)
      Tack och kram!

      Radera
  9. Den är så jäkla cool! Och färgen är så du! Modigt, tycker jag. Ska bli kul att få se den live sen!

    För många år sen funderade jag på att tatuera en skorpion med stjärten krökt runt fotknölen (mitt stjärntecken är skorpion) men gjorde som Emmy, fegade ur... 40-årskrisen har inte kommit ännu. Jag är lite efter :-)

    Hoppas du har det toppen!

    Stor kram från Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är supernöjd med färgerna, kunde inte önskat mig något annat.
      Det finns alltid tid för en kris, vettu :)

      KRAM

      Radera
  10. Snyggt! Många kramar på dig fina du!

    SvaraRadera
  11. Absolut snyggaste stjärnan jag sett på en underarm! Bra symbolik. Hoppas din framtid kommer få betydligt mindre fullt av ups and downs än du haft nu.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det hoppas jag med, lite upp och ner vill man ju ha... men "lagom".

      Hoppas din helg vart fin!

      Radera

Related Posts with Thumbnails