torsdag 23 maj 2013

Såklart

Jag brukar säga att jag aldrig blir sjuk. Därför vaknade jag i morse med vissa känningar i halsen. För när ska man bli sjuk om inte när det som minst lämpar sig?! Så på lunchen cyklade jag och inhandlade Panodil, C-vitamin och Fishermans Friend. Kämpa nu immunförsvaret! Käm-pah!

För på söndag ska jag cykla fem mil. Och det är icke förhandlingsbart. Det är sista etappen i Göteborgsklassikern och gör jag det inte nu måste jag göra de andra två etapperna igen. Således: fem mil på cykel blir det, förkylning/influensa eller ej. Förutom en massa medikamente kan det vara på sin plats att ladda med en stadig frukost. Det finns helt enkelt "risk" att det blir något sådant här på söndag morgon.

Amerikanska pannkakor
10 st

3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 krm vaniljpulver
3 1/2 dl lättyoghurt
1 msk rapsolja
1 ägg
smör att steka i

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner yoghurt, ägg och olja. Det blir en ganska tjock smet. Stek på medelvärme i smör, ett par minuter på varje sida. Servera med lönnsirap, smör och/eller bär. Eller maskrossirap!


Hängig eller ej, en liten skymt av solen måste man utnyttja. Mor och far var på blixtvisit och jag tog med dem till grannen. Henriksbergs takterrass. Öl och mat. Solen i ögonen och älvutsikt. Jag kände mig faktiskt rätt frisk där ett tag.

19 kommentarer:

  1. In med vitlöksklyftor i öronen, en klyfta i varje, köp dej en nässköljare och skölj för glatta livet, gurgla i saltat vatten och vila! Så håller vi tummar och tår för att du ska få hålla dej frisk och kunna sitta säkert på sadeln och trampa de 5!

    Lycka till och krya på dej kramar från oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker trampa oavsett - basta! Men tack för tipsen, vitlök i öronen...? Verkligen?!

      Radera
  2. Määhh, vad typiskt! Stanna hemma från jobbet i morgon och vila dig i form så kommer det att gå superbra! Blev lite sugen på att cykla. Eller iaf am pannakakor!;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag sov elva timmar inatt, hoppas det hjälpte någorlunda. Känner mig helt okej idag faktiskt! Blev sugen på amerikanska pannkakor till lunch...

      Radera
  3. Frossa i asiatiskt imorgon. tryck i dig chili, vitlök, lime och annat gott så pass att du nästan svettas. Och så håller vi alla tummar för dig. Duktig du är! Heja heja!
    Jag tillhör de fega rackarna som inte testat stevia än. eftersom jag inte vet så mycket om det mer än att det är sötare än socker, men utan kolhydrater och därför blir jag skeptisk. Det ska ju dock vara helt naturligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stevia kommer ju från en planta. Men annars är stevia strö väl raffinerat som annat strösocker? Jag inte så påläst jag heller... Sött är det hur som helst!
      Tack för pepp!!

      Radera
  4. Hm, jag vaknade också med halsont i går och lade mig med feber. Har varit hemma från jobbet i dag, första gången på läääänge. Sov hela förmiddagen, för i natt sov jag inget. Blir en lugn fredagskväll i soffan. Planen var egentligen att går ut och äta Taps med en vän, och bubbel till det... :-(

    Krya på dig och cykla fort!

    Kram kram

    PS Min svärmor och hennes svägerska ska cykla 160 mil på tre veckor. Från Haparanda till Stockholm... Galenpannor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är väl en kväll på stan med bubbel och tapas...? Krya på oss!
      Kruttanter är de, svärmor + vän, hejja!

      Radera
  5. Oh, så gott, nu blev jag sugen på Am pannkakor (ölen har jag redan druckit. Du, koka färsk ingefära, blanda med lime/citronjuice och smaka av med honung- drick och v-i-l-a! Håller tummarna att du är pigg när du ska ut och cykla, annars får du lov att stanna hemma (inte överanstränga hjärtat)! Det var allt från Doktor Moma för ikväll! Pöss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Antecknar dunderkuren! Just nu känner jag mig helt okej faktiskt, så det blir allt cykling! Tack doktorn för fina tips. Puss och kram!

      Radera
  6. Men alltså, jag såg ju receptet på den där maskrossirapen. Låter som något jag måste testa, såklart. Hoppas, hoppas cyklingen går bra! HEJA, HEJA!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa nu! Gott till det mesta!
      Tack för hejandet!

      Radera
  7. Amerikanska pannkakor är verkligen gott. Ojoj, jag håller tummarna för dig men om du inte är kry ska du inte cykla tycker jag... med risk för att jag blir nedröstad! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tumhållningen, det verkade funka!

      Radera
  8. Gott, hoppas du mår bättre och lycka till!!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  9. men det verkade ju som att det gick finfint det där med kryandet och cyklandet! HURRA FÖR DIG!

    pannkakorna hoppar jag ju helst över, men den där maskrossirapen har jag hört så mycket om nu så jag blir sugen på att... gå hem till någon och testa den :) du kan väl ta med några droppar till Kanolds på lördag så kan vi hälla det på allt?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja HURRA för fan! :D

      Ja men det är väl inte rimligt att jag kan ta med mig ett smakprov!

      Radera
  10. Blir ju alltid så... Såg ju att du klarade loppet - bra jobbat! Stor kram

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails