fredag 31 maj 2013

Bloggen goes självhjälp

Jag har kommit till en insikt. Vilket Mia Törnblom-moment va? Faktum är, håll i er nu: good enough är good enough. Faktiskt. Det behöver inte vara perfekt jämt, hela tiden, i allt. Jag säger inte att jag jämt lyckas tänka så, men när det händer, då känns det oftast förbannat bra. Testa ni också.

Bara för att man har en matblogg behöver det inte betyda att man behöver bjuda sin läsecirkel på hemlagad, närproducerad, ekologisk, utan-tillsatser- mat. Speciellt inte när man varken har tiden eller orken (eller för att man hellre spenderar tiden med att kasta lustfyllda blickar på sin alldeles sprillans fantastiska tatuering).

Gör så här
Någon dag i förväg, gör världens bästa tabbouleh. Gå sen till din lokale falafelkille och be om att få köpa bara falafel. Köp hummus, vinbladsdolmar och fyllda miniauberginer på burk. Ett gäng oliver och några påsar Libabröd och naturell tjockyoghurt. Stek ett paket halloumi, värm falafeln. Sätt fram en eller fler flaskor vin. That's all folks.


Blir läsecirkelsmedlemmarna mätta ändå? JA. Tycker läsecirkelsmedlemmarna att det smakade gott ändå? JA. Blev läsecirkelsmedlemmarna på något sätt besvikna? Nej, det tror jag absolut inte. Men då så!

Ha nu en fin helg, och tack så mycket ska ni ha för alla gratulationer till min idrottsliga bravad!

30 kommentarer:

  1. Tatuering!!! Åh, den måste vi bara få se, så spännande. Jösses vad vi (båda två faktiskt) önskar att vi hade modet och smärtgränsen att göra likadant...

    Klart de blev nöjda, känns som det påminner lit lite om alla godsakerna vi åt när vi var på ett visst restaurangbesök i Göteborg!

    Fin helg på dej,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gjorde inte ont! Lite besviken nästan ha ha.
      Hoppas ni också har en fin helg!

      Radera
  2. Bra där! Jag tror man ibland ställer högre krav på sig själv än vad omgivningen förväntar. Alla vill att vi matbloggare ska vara vanliga människor och ät halvfabrikat ibland. Och din bjudmat ser galet god ut!
    Åh, ny tatuering... Vad och vart? Eller är det hemligt.
    Ha en skön helg kompis! Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man är väl själv sin värste bedömare...

      Den är inte alls hemlig, får bjuda på en bild när den har läkt ordentligt.

      KRAM

      Radera
  3. Men hallå där?! Du kan försöka att inte vara en foodie men bara en matnörd skulle bjuda på så gott käk, i ett försök att vara "low key". ;) Vi ses på Karnold imorrn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, ja man får hålla fanan "lagom högt". Tack för trevligt sällskap!

      Radera
  4. Tummen upp för det! Synd att jag bor i pizza-pizza-pizza-staden Växjö där man inte säljer något som ens liknar falafel någonstans. Antingen får jag åka iväg och köpa falafel eller så är jag fast till att göra egna ändå... Vilket mög.

    Nåväl. Trevlig helg på dig och tatueringen! Kram!

    SvaraRadera
  5. Mycket klok insikt tanten!!Instämmer också helt med dig. Man måste vara pragmatisk och anpassa sig efter rådande läge för att inte stupa. Bort med "duktig flicka syndrom" är min ledstjärna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland så glimrar man till :)
      Du har en bra ledstjärna du!

      Radera
  6. Bra där! Inga minuspoäng där inte!

    SvaraRadera
  7. Äsch, man måste inte alltid vara så himla duktig! Och sjukt smart idé att köpa färdiga falaflar, den tanken har jag inte ens kommit på! Kanske måste göra det typ ikväll. Jo, det måste jag nog.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså. De flesta man köper i affären smakar ju bajs.

      Radera
  8. Heja dig Kim. Ny tatuering vardå? kram Sofia : ) nyfiken i Hjo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nyfiken i en strut. Ni får se när den läkt!

      Radera
  9. Håller med, har man tillgång till bra färdigköpt, och varken tid eller lust att laga själv ska man självklart köpa! Hemma blir det fårostpizza från lokala pizzerian ibland, persiska smårätter från gröndals deli ofta och färdigköpt sushi såklart. Ja, och sedan gärna lite färdigköpta delikatesser från Hötorgshallen typ salami, algsallad, marinerad bläckfisksallad, någon god ost o s v, osv. Mums!

    SvaraRadera
  10. Åhhh fina tant Russin... jag älskar libanesiskt mmmm jag dör en smula nu fast det vet du ju redan ;)

    Och du har så rätt så! Kloka och väl valda ord... allt är absolut inte perfekt hos oss heller... vissa dagar stressar vi som galna och då blir det snabbpasta eller indisk "snabbmat" :) Tur att man kan äta sådant också... herregud det är väl därför man tränar så man kan njuta lite extra av livets goda! Stor kram på dig! :)

    PS. Tatueringen har jag ju sett, vacker så in i...!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Libanesiskt är sjukt gott! Fräscht och piggt och smakrikt!

      Orka vara perfekt..!? Nejtack.

      Åh TACK!

      Radera
  11. Hurra för dig, "Gör det enkelt" är en bra devis! Ps. Jag sitter och äter färdiggrillad kyckling med micrad sötpotatis i skrivandes stund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhå, låter smarrigt! Micrad sötpotatis - of course!

      Radera
  12. Jamen Gud så gott. Mycket bra tips inför nästa bjudning.

    SvaraRadera
  13. Eller kanske inte. Släkten (makens) skulle dö om de inte fi något väldigt traditionellt på självaste nationaldagen...
    Får spara denna goda idé till ett ännu bättre tillfälle :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha det gäller att vara varsam med svärisarna... :)

      Radera
  14. tänker såhär va: sveriges största matblogg bjuder ju för hulingen bara på halvfabrikat och hämtmat. så varför ska du vara sämre? nej, det är du ju rakt inte! du bjuder ju bara på asgoda grejer och då spelar det väl ingen roll var de kommer ifrån? nej. just det.

    jag bakade för övrigt eget hamburgerbröd igår. "det var lite torrt" fick jag höra då. hmpf. varför ska man anstränga sig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. OMG, tänk om jag har hamnat i det träsket? Snart blir det campadre för hela slanten...

      Ha ha, otacksamt.

      Radera
  15. Jomenvisst, ibland är det så skönt att sänka ribban! Heja russinet! :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails