torsdag 17 januari 2013

Något nytt

Jag har hittat en ny "hobby". Nej oroa er icke, jag ska inte lämna bloggandet bakom mig. Nätdejting. Jo jo, en annan får ju ge sig ut på den så kallade marknaden igen. Och eftersom de flesta män jag träffar antingen är: vänners pojkvänner, arbetskamrater eller min egna pappa så kändes den här arenan klockren.

Min första tanke: "HERREGUD SÅ MYCKET KILLAR DET FINNS!!! Jag får ta tjänstledigt."
Min andra tanke: "Vad sägs om att använda stavningskontrollen, samt att formulera en hel grammatiskt korrekt mening?"
Min tredje tanke: "Det här var ju kul!"

Vad jag vill uppnå med den här nya förströelsen är fortfarande oklart. Men vad jag vet är att det är intressant/roligt/knasigt/trevligt att träffa nytt folk (sen att det finns oändligt material att starta upp en ny, anonym humorblogg om nätdejting är väl också en bonus...*).

Gratinerade portabellahattar
4 port

8 mindre portabellasvampar
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
skalet av 1/2 citron
25 gram bladpersilja
salt
svartpeppar
200 gram getost

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort foten och gröp ur svampen lite. Finhacka foten (pass på, inte din egen). Finstrimla löken och vitlöken. Fräs i lite olja tillsammans med svampen. Blanda ner finhackad persilja och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Fördela i svamphattarna och toppa med en bit ost. Gratinera i mitten av ugnen tills de har en fin färg.


Välj gärna några mindre portabellasvampar, de stora kan lätt kännas lite... eh, svampiga. Persilja och citron, finns det några bättre vänner? Gillar man inte getost, bör det fungera lika bra med feta, brie eller varför inte parmesan? Servera som proteinkälla i en huvudrätt eller halvera receptet och ha som förrätt.

*Skulle jag göra det, så är ni de första som skulle få veta!

35 kommentarer:

  1. Jiha, vilket ljuvligt inlägg! Av flera orsaker :-) Jag sniffade på nätdejtingen också när jag befann mig i den zonen. Ingen dejt IRL blev det men mycket skoj via chattar. Visst är det kul och väldigt intressant :-) Bra för självkänslan också.

    Om snubbarna är att jämföra med attribut som hattar eller svampiga låter jag vara osagt, men det finns säkert :-) Såg ju detta på Insta och började dregla. Kommer helt klart att göra detta. Du är så himla duktig...

    Kram och lycka till med dejtingen. En separat blogg om upplevelserna vore ju hur coolt som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En egoboost som heter duga är det. Det kanske är just det man söker? :)
      DU är duktig! Men visst, jag blev supernöjd med dessa svampar...

      Radera
  2. Haha, skojigt! Har en kompis som bloggat lite om nätdejting, hysteriskt mycket kul att rapportera där. Gört!

    Vägen till mannens hjärta går ju genom magen sägs det, så du lär inte få några problem på marknaden!

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ge mig adressen ;)
      Åh, tack Malin - vad snäll du är! Kram.

      Radera
  3. Det finns (inte oväntat) redan en blogg om just nätdejting och de udda figurer som bloggaren blir kontaktad av där: http://stolpskottsdjungeln.blogspot.se/

    Men det lär ju finnas gott om utrymme för en till sådan blogg, så jag hoppas du startar en!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset Rasmus, har läst och skrattat mycket!

      Radera
  4. Låter spännande och kul! Portabellosvamp är en favorit och det låter gott med osten till! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  5. Underbara du, klart du ska testa nätdejting... men hold your horses... och var lite försiktigt.... man vet aldrig vad det finns för killar därute! (Låter jag som en 70-årig tant Agda nu?) ;) Jag är bara omtänksam om dig.

    Detta åt vi vegisar på vår träff i Skåne... gott var det nom nom. Önskar dig en ljuvlig fredagskväll, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he, Amy, det kanske är killarna du borde varna för mig ;)

      Radera
  6. Kul kul, lycka till i letandet:) goda svampar har du också gjort.
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  7. Gratinerad portabella är ju så gott, men det var alldeles för längesedan jag åt det!

    Hoppas det går bättre för dig med nätdejtandet än för Nanna!:
    http://nojesguiden.se/blogg/nanna-johansson/nanna-natdejtar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte testat förr faktiskt (varför?!)

      Ha ha, ja läste den igår - så jäkla rolig!

      Radera
  8. Klart du ska prova! Men liksom Amy i kommentaren ovanför så måste jag också be dig - var lite försiktig bara. Vill inte att min blogg-tant-kompis ska råka illa ut.Kram

    P.S. Receptet ser supergott ut! Det tänker jag spara.D.S.

    SvaraRadera
  9. Tack för omtanken, jag ska vara försiktig :)
    Spara och laga!

    SvaraRadera
  10. Jag skulle läsa den där bloggen! Hysteriskt kul! Jag har faktiskt nätdejtat en del och träffat en hög intressanta karlar. Lycka till och låt oss veta ALLT!!;)

    SvaraRadera
  11. Jag har många vänner som nätdejtat och faktiskt träffat rätt. Det är den tiden vi lever i nu. Inget udda med det. Med tanke på att det är du som knaprar Viagra borde vi kanske varna killarna för dig, så Amy behöver nog inte oroa sig :-D
    När jag såg bilden först så funderade jag lite vad du hade för plåt med minihål eftersom jag trodde det var skogschampinjoner. Portabello var ju en annan sak. Gratinerade svamphattar är galet gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag med, så jag tycker inte alls att det känns "konstigt". Annat var det när jag var 16 och raggade killar på Lunarstorm... h
      Ha ha, precis så tänker jag, det är inte jag som ska oroa mig ;)

      Radera
  12. Nätdejting är roligt! Det finns mycket nötter därute och jag känner igen mig i alla punkter du nämner ovan. Att folk är så dåliga på att skriva är skrämmande! Men det finns massa guldkorn också, jag har träffat min fina sambo på det viset :))) Men jag måste instämma med tidigare talare samtidigt, man får vara lite försiktig och ses på offentliga platser :)

    Portabello är så gott, jag år sjukt sugen på svamp denna veckan! Ska få in både getost och svamp i veckomatsedeln, mohoho :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Din story talar ju för att det finns några godbitar också, inte bara härskna gamla nötter... Men ja, kul är det iallafall.
      Getost och svamp, goda grejer det.

      Radera
  13. nätdejta kan va både hysteriskt idiotiskt och riktigt kul...
    jag nätdejtade en del för många år sen men insåg att det finns alldeles för mycket nötter å man ska va försiktig med sånt om man e allergisk... så när jag tänkte lägga ner min profil så skuttade världens råpucko in på min sida... å se på fan... 8 år senare så sitter vi här.. gifta sen 3,5 år tillbaka... <3

    det finns en del... sorry... ganska många idioter...
    men åxå en del guldkorn...
    välj med omsorg ;-)
    kram och lycka till...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men man får många roliga anekdoter att berätta iallafall!

      Det är ju inte alls ovanligt att folk träffas på det viset, men det är ändå lika kul att höra såna historier :)
      "Världens råpucko" ha ha

      Radera
    2. hahahah ja han e ett grottmongo av rang.... det är han jag fick nöja mig med.. för de tidigare dejterna e inte ens i närheten...

      ett tips... om en kille framhärdar att han e "normal" SPRING därifrån... lägg benen på ryggen och stick åt andra hållet....

      Radera
    3. Ha ha. Jag vill också hitta ett bra grottmongo! Men det är sällan de utger sig för att vara det, så hur hittar man såna (förutom att indvika de "normala")?

      Radera
    4. mitt rara pucko sa med en gång att han va dum i huvet... jag tror jag blev kär då... :-)
      nä.. jag hade inte så höga förväntningar.. och med tanke på att han bodde 25 mil härifrån så... ja.. vi kunde ju inte träffas med en gång.. så vi lärde känna varandra på ett helt annat sätt... vi hade ju aldrig tjingsat på varann på krogen... nog hade jag kollat på honom men han hade ju inte ägnat mig en blink ens en gång..
      nog för att vi haft det jobbigt många gånger och det beror ju på att vi e så olika som man bara kan bli... :-)
      jag hoppas att du hittar ditt grottmongo... men tänk på att det är en y-kromosom vi pratar om.. och y-kromosomer är som y-kromosomer är... *suck* :-) lycka till

      Radera
  14. De där svamparna ser verkligen goda ut, perfekt förrätt..Tack för inspiration ;)

    SvaraRadera
  15. Du måste lova att du låter oss veta när du startar den bloggen, måste ju bara bli så vansinnigt rolig när det är du som står bakom den. Men vi lovar att inte röjja din identitet:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns mycket material, det gör det :)

      Radera
  16. Haha, har också testat nätdejting och skrattade gott åt din stavningskontrollen... :)

    Mitt problem var bara att efter min sållning så var det bara de snälla/blyga/tråkiga killarna kvar som om man träffat dem ute inte ens vågat prata med en. Gör om - gör rätt? Kanske, eller så är det inte min grej. Hoppas dock det är din! Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm intressanta aspekter ni kommer med. Vi får se hur det här slutar ;)

      Radera
  17. Lycka till med nätdejtandet!

    Jag var aktiv en period och tyckte det var fruktansvärt roligt och fruktansvärt svårt. Alla dessa människor!! Ibland fick jag en känsla av att det var lägenheter man scrollade fram och tillbaka och inte människor. För kort bort, tunnhårig bort, konstiga skjorta bort bla bla bla. Visst måste man vara selektiv, men det är svårt. Många är säkert seriösa medan andra inte.

    Jag träffade bland annat en kille som det visade sig skulle gifta sig. Han menade att han kunde ha en relation med en annan (mig) och ta med den kicken/energin till sin blivande fru så att deras relation blev intensivare. Men hans blivande fru skulle inget veta och mig var han inte ärlig mot från början.

    Sen dejtade jag mest blyga ingenjörer. När jag nästan var på väg att lägga ner hela nätdejtinggrejen fick jag en kort matmeddelande från en kille. Han tog med mig på en restaurang och nu är han min sambo sen två år tillbaka :)

    # tips ett: träffas så fort som möjligt om du fattar tycke för någon. Bygga luftslott är bara jobbigt.

    # tips två: får du sexistiska meddelanden etc ignorera och ta bort. Gå inte in i försvar, argumentation för det är inte värt det. Dessutom går en del igång på det.

    # tips tre: se på det med humor!! Vilket du redan gör :) :)


    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Katarina, tack för att delar med dig. Vilka nötter det finns. Det verkar som om jag behöver alla tips jag kan få. Humorn, det tror jag mig besitta iallafall!

      Och grattis till ditt fynd! :)

      Radera

Related Posts with Thumbnails