tisdag 26 juli 2011

Närproducerat

Högkvalitativa färska råvaror, producerade runt knuten gissar jag är en av nycklarna till den vrålgoda italienska maten. Av en slump fick vi chansen att fortsätta på det spåret vid gårdagens middag.

I helgen gjorde vi ett snabbt besök på Den Stora Ön i Väst, för att fira pappas födelsedag (hurra hurra!). Med oss hem fick vi pappa-fiskad och pappa-rökt makrill samt mamma-odlade tomater och gurka. Oh happy day! Nu snackar vi politiskt korrekt middag! (Ja, jag dubbelkollade precis så att makrill var med på gröna listan hos WWF). Sallad, makrill och lite bröd. Gott för magen och bra för samvetet!


Så, nu kan jag med gott samvete tanka bilen med miljöfarlig diesel, äta orättvisa bananer och köpa fiskpinnar (med fisk fångad i Nordsjön, rensad i Estland, panerad i Kina, friterad i Indien och såld på Hemköp), eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails