Ätit har jag gjort, och lagat mat också
Cheddar- och pecankex
40 st
110 gram rumsvarmt smör
120 gram riven cheddarost
1 nypa cayennepeppar
2 1/3 dl vetemjöl
40 pecannötshalvor
paprikapulver
Gör så här
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Rulla till två rullar, lite större i diameter än en femkrona. Klä i (ninja-)plast och kyl i minst en timme. Skär i 40 bitar, placera på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck dit en pecannötshalva och strö lite paprikapulver över. Grädda i 175 grader i knappt tio minuter.
Just dessa kex hade vi på en matbloggsträff med Thanksgivingtema, men jag förnimmer en perfekt matching med ett glas bubbel som pre-dinner-grej.
I matväg vill jag annars pusha för Momas Tobagokyckling (som alltid, se det som ett stående tips) och Ramen hos Fee Fi Fo Fum. Sen så blev jag bjuden på en kronärtskocksgratäng i lördags som jag i princip vill bada i. Återkommer med den, det kan ni lita på.
Någon som däremot inte ligger på blogglatsidan är fantastiska Karin, som med Trattoria kammade hem Stora matbloggspriset förra veckan! Stort stort grattis Karin! Jag kan inte tänka mig en mer välförtjänt vinnare än du.
Trevlig vecka! Och med tanke på uppdateringarna här, god jul, gott nytt år och glad påsk...
Låter som supergoda kex! Man kan inte få för många bra tips på hemgjorda drinktilltugg.
SvaraRaderaVerkligen. Chips är sååå 2015.
RaderaÅh mat-kex is the shit! Lite som banan och chokladbröd som jag ätit till hrm..frukost, lunch, middag, nattamat de senaste månaderna..FÅR-INTE-NOG av detta jäkla bröd... Tack så mycket! Är himla glad över priset, men ännu gladare över mina bloggkompisar! :D
SvaraRaderaÅååh, banan och chokladbröd låter i mina öron som en fullvärd maltid :)
RaderaVisst är det roligt att ha en massa roligheter som händer, samtidigt så har dom där roligheterna en tendens att klumpa ihop sig. Varför är det alltid så, varför kan dom inte sprida ut sig lite jämnt över året? Men men,
SvaraRaderadrinktilltugg kan man aldrig få för många tips på!
Kram på dej!
Eller hur? Värsta i-landsproblemet... :)
Raderajag gick runt i flera dagar efteråt och var sugen på de här kexen, men jag kunde inte förstå vad det var jag var sugen på. alltså, tänkte såhär "åh, vad gott det vore med... ehm, nåt ostkex är det? vad är det för ostkex? jag har ju inte ätit ostkex nyss? är det ostriskaka? VAD är det jag är sugen på?" sen bara.. "aaah, just det. kims cheddarpekankex såklart!"
SvaraRaderaSÅKLART!
Radera