tisdag 30 juni 2015

Paprikaproblem

Jag blir sanslöst rapig av rå paprika. Varsågod för information. Samtidigt är de är en av mina favoritgrönsaker att hantera. Älskar känslan och ljudet när man bryter isär krispig paprika. Som naglar mot en griffeltavla fast tvärtom. Alla har vi våra böjelser - okej?! Sen är jag ohemligt kär i Jamie Oliver också, men det är å andra sidan mer konstigt att inte vara det. Om inte, laga Jamies pasta peperonata - så lovar jag att det snart är åtgärdat. Där kan man även få utlopp för sin fäbless för paprika. Tillagad förstås.

Pasta peperonata
4 port

2 röda paprikor
2 gula paprikor
olivolja
salt
svartpeppar
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 bunt persilja, stjälkar och blad
2 msk balsamvinäger
1 burk crème fraiche
4 portioner pasta
parmesanost

Gör så här
Strimla paprikorna, lägg dem i en medelvarm panna tillsammans med lite olivolja och salt och peppar. Låt steka i drygt 15 minuter, under lock. Rör om då och då. Tillsätt tunt skivad rödlök och låt steka ytterligare 20 minuter. Tillsätt vitlök och finhackade persiljekvistar. Stek med i ungefär 3 minuter. Häll på vinäger och låt koka in. Medan du kokar pasta rör du ner crème fraiche och hackade persiljeblad. Häll av pastan och vänd ner såsen. Servera med massa ost såklart.


Alla nöjda och glada. Speciellt jag.

12 kommentarer:

  1. Jag älskar grillad paprika och rå paprika. Stekt eller i grytor, not so much. Jag tar helt enkelt Jamies recept och rostar paprikorna i ugnen istället, för att resten ser och låter alldeles för gott för att missa. Ska bli himla roligt att ses nästa vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa så klart - rostad parika är ju väldigt mycket godare.

      Radera
  2. Mums va gott det lät och såg ut! En liten sak man kan tänka på är att ju starkare färg, desto starkare är paprikan för magen, så gula är alltså mildast/ "bäst", sen röd och sist grön! :)

    SvaraRadera
  3. Du och far/svärfar då som har det så. Nej inte förälskelsen i Jamie, utan rapningsproblem med paprikan:) Fast där är det även tillagad, inte bara rå. Och det där med känslan för ljudet, vi förstår absolut hur du menar. Det är nästan som att bita i sugar snaps eller skära i vattenmelon - krisp så långt örat når!
    Och pastan, jajamensan vi är ombord!

    Kramar i massor!

    SvaraRadera
  4. inser nu hur sällan jag äter rå paprika. fastän jag tycker det är gott! men det blir liksom bara att jag köper paprika när vi ska ha det i mat, och köper aldrig en bara för att ha på ostmackan eller så fastän det är så gott...

    och jag är också lite kär i jamie oliver. han verkar så himla snäll och go'.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk om han inte är snäll och go? Tänk om han är en riktig typ mansgris...? Nej! Så kan det inte vara!

      Radera
  5. Det här ska jag laga ikväll lalalala. Längtar redan!!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails