söndag 19 oktober 2014

#rebeckassupersweet25

I veckan firade vi Rebeckas stundade 25-årsdag med en kalas i äkta MBT-anda. Vi åt smörgåstårta, lins- och betsallad, chokladtårtsbollar, västerbottenostvåfflor, apelsinstinn morotsoppa, risbräck, rödbetsbrownies och Barndomstårta. Hörreni, när ska vi ha kalas igen? Jag kan tänka mig att åldras lite snabbare om vi bara har kalas lite oftare.

Vad jag däremot inte kan tänka mig i framtiden är ett kalas utan karamelliserade popcorn. Jag menar allvar, jag vill inte vara utan den här magiska kombon av sött och salt.

Karamelliserade kalaspopcorn
1 påse micropopcorn
2 dl strösocker
75 gram smör

Gör så här
Poppa popcornen (vill du köra old school popcorn på spisen så går det lika bra, men glöm för bövelen inte att salta. Jag tror det är ca 90 gram popcornkärnor i en påse micropopcorn). Smält sockret på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Låt det bli ljusbrunt och sen tillsätter du smör. Rör tills du har en jämn smet. Vänd ner popcornen och se till att de blir hyfsat jämnt täckta av karamellen. Sprid ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt med två gafflar och låt svalna.


I helgen har jag hunnit med mer än vanligt: bowlat och druckit Hot Shots (så.jävla.gott), roadtrippat till Svärtinge, haft glassfest med gamla fina vänner, utforskat Industrilandskapet i Norrköping för att sen ha landat hemma på Liden igen. Mysigt värre. Nu ska jag se om jag inte kan hitta den där överblivna micropopspåsen i skafferiet. So long!

PSST! Nu kan man boka in sig på Global Kitchen igen! Ni vet, Global Picnics popuprestaurang. Den 21:e och 22:e november dyker vi upp i Göteborgs konsthall. Boka din plats här.

18 kommentarer:

  1. Se där ja, det var väl smaskiga 3 ingredienser:)
    Tur vi inte har popcorn hemma just nu (poppat upp alla och ätit med smält smör och salt...) för då hade vi förmodligen stått och poppat snart...

    So long, ha en fin vecka och kram på dej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk att bara tre ingredienser kan bli så magiskt!

      Radera
  2. Jag har faktiskt aldrig ätit karamelliserade popcorn. I England åt jag sockrade popcorn där de bytt ut saltet mot socker och de var hemska. Men en söt-salt karamell är ju gott!
    Låter som en toppenhelg. Härligt. Kramar.

    SvaraRadera
  3. Jag har suktat efter mer av dina poppisar hela helgen. Så sjukt goda! En annan klassiker som jag gjorde mycket förr är Kettle Corn. Sött, salt och knaprigt. Med andra ord en oslagbar kombo. ;)

    SvaraRadera
  4. Ser übergott ut! Säljer karamelliserade popcorn i stugan, men dina ser godare ut.

    Kram kram

    SvaraRadera
  5. gahhh ser ju sjukt gott ut! kram på dig finis! //Sofia

    SvaraRadera
  6. Alltså de där popcornen har jag tänkt på nästan varje dag nu. Har lite micropop på lut i skafferiet, såååå....

    SvaraRadera
  7. Måste testas! Brukar köra hemmagjorda smörpop med salt och en bit choklad till, samma stuk ju! :)

    SvaraRadera
  8. Du har lite kärlek i min blogg!
    www.bagerskan.se

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails