torsdag 13 februari 2014

Så sant som det inte var sagt

Visste ni att varken "Luke, I am your father", "Play it again, Sam", "Me Tarzan, You Jane" eller "Do you feel lucky, punk?" sades i respektive film (The empire strikes back, Casablanca, Tarzan, Dirty Harry)? Det är nämligen berömda felciteringar.

Inte ens Capten Kirk i Star Trek sa "Beam me up Scotty". Väldigt få personer vet hur det egentligen ligger till. Nämligen att det var Meatless Monday på Starship Enterprise, kaptenen var sugen på kantinens universellt berömda bönburgare och sa således till bambatanten (som av en händelse hade samma smeknamn som chefstekniker Montgomery Scott): "Bean me upp Scotty".

Japp, så va're.

Trekker burgers
4 stora burgare

2 tetra/burkar kidneybönor
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
malen spiskummin
malen koriander
torkad mynta
2 ägg
2 msk linfrön
1 msk potatismjöl
salt
svartpeppar
smör

Gör så här
Finhacka lök och vitlök. Stek mjuka i smör på svag värme. Tillsätt rikligt med torkade kryddor och låt steka med i någon minut. Ställ av plattan och låt svalna. Skölj bönorna och mosa dem. Gärna med händerna, det blir roligare då. Rör ner lökblandningen tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Låt smeten stå och götta till sig lite. Forma sedan fyra rejäla biffar och stek i smör på medelvärme tills de har en fast yta och är genomvarma. Passa dem noga så att de inte fastnar och/eller tappar formen.

Jamen, det finns väl inget som säger att det inte kunde varit så, eller hur? Hade dessa bönburgare stått på matsedeln hade de blivit berömda över hela galaxen, jag lovar. Tänk, ända från Ystad till yttre rymden.

Med det här inlägget vill jag säga hej till mina favorittrekkers. Ni vet vilka ni är. HEJ!

17 kommentarer:

  1. Kirk to Enterprise: Two to bean up!

    SvaraRadera
  2. Bönburgare, ja varför inte? Med den kryddningen borde de bli fantastiskt goda. Misstänker dock att jag får lite svårt att övertala J att sluta med sina burgare av hemmamald högrev...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ena behöver inte utesluta det andra ;)

      Radera
  3. mums Kim, kul att du är med i tävlingen : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Amen åh, här har vi alltså gått i flera många år och bara sagt fel saker och trott att vi är rätt på det! Och så bara får du att inse den grymma verkligheten, vi har gjort bort oss under alla åren... men men, det bjuder vi på, säkert har vi roat någon:)

    Bean me up, Scotty - du är för j-a rolig Kim - we löv you!
    Tack för länken, kram på dej världens bästa russin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det pinsamt!?

      Kram till er och tack ska NI ha!

      Radera
  5. Få inlägg får mig att ens le, men detta fick mig att skratta lite - beröm åt dig och ditt skrivande!!! Vanligen gillar jag inte russin, men du har fått mig att inse att finns riktigt goda och kloka russin. Och som dessutom gillar Star Trek, precis som jag. Min Mr Spock-docka var gift med min Barbie år 1975 när jag lekte som mest. Han hade turkos tight tröja och var supercool. Jag ville bo i rymden då. Mmmmmm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack vad gullig du är!
      Barbie och Spock - låter som en match made in space

      Radera
  6. "Talkin' to me?" "Say hello to my little friend!" Har ärligt talat inte testat bönburgare ännu av något slag. Men det ser ju faktiskt nästan till och med ut som "riktiga" burgare! Blir ju svårt att slå Burgersson men kanske ska jag ge mig på att testa dessa... Jag är ju inte helt galen efter att få i mig just kött som protein.

    "Make my day"! Det gör du varje gång du gör ett inlägg - jag blir glad :-)

    Kram och trevlig helg säger jag redan nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. För mig gäller det att separera de två - kött burgare är inte bönburgare och tvärtom :) Alltså kan de inte spela ut varandra!

      Tack vad du är gooo!

      Radera

Related Posts with Thumbnails