lördag 22 februari 2014

Passion

För någon vecka sedan (eller två eller tre eller...) var vi inbjudna till Rebecka och Tobbe i deras ny-nya och fin-fina lägenhet för en helt vanlig matbloggsträff. Och med helt vanlig matbloggsträff menar jag såklart en helt outstanding sådan.

På temat "Kärleksfullt och glutenfritt" njöt vi av småkakor, pannacotta, olika sallader, surkål, flera typer bröd, lasagne, kladdkaka, minimuffins, rostad sötpotatis, chokladkoppar med mousse. Jag fattar aldrig hur vi får i oss allt, men vill man så går det! Jag hade med mig kronärtskockshjärtan marinerade i parmesan, olivolja, rosépeppar, ramslök och citron. Och en passionad!

Passionerad blodapelsinlemonad
1 1/2 kg blodapelsiner (mjuka å goa)
2 citroner
1 1/2 dl flytande honung
5 dl rumsvarmt vatten
6 passionsfrukter

Gör så här
Pressa blodapelsinerna och citronerna. Rör ihop vatten och honung tills honungen har lösts upp. Blanda med juicen. Låt stå i kylen gärna över natten. Innan servering gröper du ur passionsfrukten och rör ner. Späd med (bubbel-)vatten och varför inte en skvätt sprit? Här hittade jag inspirationen.


Vi äter inte bara på våra träffar. Vi pratar också. Och skrattar och fnissar och är allvarliga och lyssnar. Och det är passionen för mat som gjort att vi träffats - det är ju så jävla bra.

Och på tal om passion och mat: Mässa i Eriksbergshallen nästa helg. Temat är Ärlig mat, vilket jag tycker känns rätt i tiden, och hade det inte varit för att jag har blivit lite folkskygg samt ska ha fest på lördagen så hade jag nog tagit mig över älva för ett besök.

Trevlig helg min vänner.

24 kommentarer:

  1. Passionsfrukt i dryck låter farligt gott. Lite sprit i den en het sommardag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Får en inte att längta mindre till sommaren direkt...

      Radera
  2. Härligt! Passionsfrukt i chokladsås är också ganska härligt! Hittade en oväntad fransk efterrätt och testade på en gång. http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2014/02/flytande-oar-pa-chokladsas-en-fransk.html

    SvaraRadera
  3. Kan inte sägs mer än Ann-Sofie. Faaaarligt!

    SvaraRadera
  4. Låter som en höjdare : ) kram

    SvaraRadera
  5. Jag är lite (okej, MYCKET!) avis på era matbloggsträffar! Och du, passionad måste väl ändå vara det bästa i juicevärlden, passionsfrukt, citron och blodapelsin- halleluja!

    SvaraRadera
  6. Vilket härligt tema, känns väldigt passande med en blodröd passionsdricka ju! Och vi håller med moma, så attans avundsjuka blir vi, vi vet ju dessutom hur trevliga bloggare Göteborg har att bjuda på!

    Ha en riktigt fin vecka, Kim,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sött och gott och syrligt på en och samma gång.
      Ha en fin vecka ni med!

      Radera
  7. Sjukt god var den där drycken!
    Ja, mässan är ju trevlig men lite väl "folkad".... får se om jag tar mod till mig!:)

    SvaraRadera
  8. Wow vilken dryck! Och wow på lägenheten också som jag sett en massa bilder på. Den är verkligen fin-fin! Så kul med era träffar så jag blir tokavis. Men jag kan ju försöka dra igång något liknande i den här stan och sluta gnälla :-)

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he precis ;) Så kommer jag och gästspelar någon gång!

      Radera
  9. Åh, den var ju så galet god den där passionaden! För att inte tala om kronärtskockshjärtanen, gottigottgott! Snygg passionerad övergång med ;) kram

    SvaraRadera
  10. Åh vad kul! Önskar att det fanns någon sån grupp här uppe i Stockholm också. Kanske man skulle försöka få igång en själv. Härlig dryck!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du, Lotta och Moma får styra upp något! :)

      Radera
  11. Den där var ju bara vansinnigt god, läskande och uppfriskande på samma gång. Jag gillade att den inte var så söt också :)

    SvaraRadera
  12. Men precis, det fanns ju sötsaker nog ändå!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails