lördag 8 februari 2014

Kötta sen götta

Jag har liksom alla andra kommit igång med träningen. Jag har hållit ut ända till februari - så jag antar att jag klått de allra flesta. På gymkedjan finns det miljarders olika pass, som jag tror döpts genom att man slumpat fram och satt ihop olika bokstäver: CXW, MRL, RPM, GRIT, SH'BAM. Variationen bådar gott för mig som tröttnar ganska snabbt på en form av träning.

Något annat som talar för att jag ska lyckas få rutin på träningen är att jag har folk i min närhet som också kör på så kan vi peppa varandra. Vi, eller iallafall jag, kallar den här satsningen för "Superfitta 2014" (too much?).

Efter (eller innan eller istället för) man vart och köttat på gymmet kan man allt götta sig lite. Med en variant av en klassisk kaka.

Tigerkaka deluxe
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 ekologisk apelsin
1/2 dl pressad apelsinsaft
2 msk kakao
100 g mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 1 1/2 liter. Vispa smör och socker ordentligt med elvisp, det ska bli en pösig smet. Vispa sen ner äggen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Dela smeten i två delar.

Smaksätt den ena med apelsinskal och -saft. Blanda i kakao och grovhackad choklad i resten av smeten. Bred ut den mörka smeten i formen. Häll sen på den ljusa smeten och dra några snirkliga mönster med en kniv.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50 minuter, tills den är nästan torr. Ta ur och låt svalna i formen innan du stjälper upp den. Receptet jag utgick från hittade jag här. Det behöver inte vara mer speciellt än så här. Klassikerna är ju klassiker av en anledning, glöm inte det.


Ha nu en härlig helg. Jag ska snart till träningen (se!), sen ska jag se om jag kan lyckas med det här med surdegsbröd...

16 kommentarer:

  1. Heja dej, oavsett vad du/ni kallar satsningen...:) Fru M gymmar också numera, fast på ett gym helt utan sådana fancybokstavskombinationer, finns bara en bokstavröra vid namn REHAB där :)
    DELUX är också en väldigt trevlig kombination, den gillas!

    Ha en fortsatt härlig helg,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla bokstavskombinationer är bra, utan de dåliga!
      Kram på er.

      Radera
  2. Duktiga du som håller i så länge;)
    Jag kommer liksom aldrig igång och duttar med träning jämt under hela året.
    Lite götta måste man ha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jämn duttning är nog inte så dumt det heller!

      Radera
  3. Haha, superfitta 2014 var ju superkul! Vilket namn, lite förbjudet att säga, vilket gör det ännu roligare. Liten släng av Tourettes fick jag nog nu. Får passa mig så jag inte utropar det i butiken i dag.

    Träningen, den träningen... Inte min grej helt enkelt. Måste måste, men inte kommit i gång. Faaaan.

    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Tycker det är jättebra heja er och er grupp och namnet hahaha! You go girls! ;) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går bättre om man har ett roligt namn på det!

      Radera
  5. Usch, jag har inte alls lyckats med träningen...däremot med magen, katarren är under kontroll (hurra!)...dags att ta tag den där andra biten också...

    SvaraRadera
  6. Ordet superfitta är förbjudet och just därför jätteroligt. Tigerkaka är inte lika förbjudet men tokgott!

    SvaraRadera
  7. Jag tränar allt möjligt rätt så ofta och regelbundet. Det har jag alltid gjort.Vad gäller alla nya bokstavskombinationer på gymmen kan jag bli rätt trött på det. Va fan det är ju bara träning helt enkelt. Kan man inte kalla det för det. Typ träningspass 1 med skivstång, träningspass 2 cykel, träningspass 3 springa osv. Det andra blir bara fånigt pinsamt till slut. Men, å andra sidan bryr jag mig inte så mycket över det heller. Huvudsaken jag får träna, och att det är bra träning. För jag tycker vääldigt mycket om att träna. Lika mycket som att baka och äta goda kakor. Din tigerkaka ser mums ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha jag håller med lite. Crossfit - är inte det bara en form av cirkelträning?
      Det är bra om man gillar att träna lika mycket som man gillar att äta. Jag har inte kommit dit. Än.

      Radera
  8. Duktiga du! Mig slog du vid första gympasset. Istället för sådana löften som jag ändå inte håller lovade jag mig själv att använda min stora samling kokböcker istället. Lite lägre ribba. :)

    Tigerkaka hade jag ju liksom glömt bort men ojoj så gott! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det måste ju vara rimliga löften. Ditt låter svårt, men kul :)
      Kram

      Radera

Related Posts with Thumbnails