fredag 3 januari 2014

Tänk innanför lådan

Nu har jag varit ledig så länge från jobbet att jag igår kände att jag var tvungen att cykla dit för att se om jag kom ihåg mitt lösenord men framförallt för att kolla om jag överhuvudtaget hittade dit. Det gjorde jag.

Till gymmet idag hittade jag också. Jag och "alla andra". Det var kul med 60 minuters styrketräning. Om man med kul menar skjut-mig-nu-tråkigt. Även om jag inte är den som brukar slänga ur mig nyårslöften åt höger och vänster känns det ändå som om det är dags för att komma igång med bra vanor efter nästan tre veckors i dekadensens ljuva hemvist.

Bra vanor såsom till exempel matlådor. Och ni vet ju säkert vilken som är den bästa matlådan? Just det: Lasagne! Det är ju ingen idé att göra en klassisk lasagne för den blir ju ändå inte lika god som mammas, så då får det bli en egen variant.

Lasagne med spenat, trattisar och bönor
6 port

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 stora nävar torkade trattkantareller
3 burkar krossade tomater
2 buljongtärningar
1 dl vitt vin
torkad oregano
torkad basilika
chiliflingor
salt
svartpeppar
2 mindre morötter
200 gram spenat
2 tetra kokta bönor

500 gram keso
12 lasagneplattor
2 dl riven ost

Gör så här
Blötlägg svampen. Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olivolja i en stor kastrull. När svampen är mjuk kramar du ur vattnet och låter steka med löken. Tillsätt tomat, buljong, vin och kryddor. Låt sjuda under lock i dryga 30 minuter. Rör sen ner grovrivna morötter, spenat och bönor.

Varva lasagneplattor, grönsaksröran och keso i en ugnsform. Strö över osten och grädda i 200 grader tills pastan är mjuk, ca 20 minuter. Låt stå i drygt tio minuter innan servering. Och är precis lika god, om inte bättre, dagen efter.



Det grymma med lasagne är förutom matlådepotentialen att man kan slänga i nästan vad som helst. Bra kylskåpsrensare helt enkelt!

Nu ska jag ta mina spaghettilemmar och hoppa in i duschen. Och ikväll planerar jag att äta min egen vikt i chark och ost. Med den magiska fikonmarmeladen såklart. Hej med er!

10 kommentarer:

  1. Haha, det där med lösenordet brukar vara en riktig pärs ;) Jag har ett finurligt system för det så numera glömmer jag aldrig det! Gott med lasagne och jag gillar din sista bild där, snygg! God fortsättning på dig finaste Russinet, kram!

    SvaraRadera
  2. Ser mycket gott ut! Ja, mammas lasagne är alltid godast :) Njut av helgen!

    SvaraRadera
  3. Hi hi ser mkt gott ut, tur att du hittade tillbaka ; ) till jobbet! kram kram Sofia GOD FORTSÄTTNING!

    SvaraRadera
  4. Perfekt recept för mig som precis lovat bli bättre på att ta med matlåda till jobbet. Det här provar jag gärna!

    SvaraRadera
  5. Vi har sjukt många koder till allt på jobbet och alla byts ut regelbundet, så om någon skulle råka slänga min fusklapp är det kört.
    Ja, det är verkligen folktätt på träningen. Fast på mitt ställe började det redan i höstas. Tror det beror på att Kalmar anordnar så många tävlingar och lopp. Folk är som tokiga.
    Låter verkligen som en supergod lasagne. Kul med annorlunda fyllning.
    God fortsättning. Kramar.

    SvaraRadera
  6. God fortsättning på dig och hoppas vi ses något i år, det känns som på iden liksom!

    Angående jobbet så bävar jag för hur jag ska vakna och komma iväg i tid, inte så poppis att komma efter lunch när man börjar kl:8.00...

    SvaraRadera
  7. Usch och fy för alla koder som finns överallt, hur svårt vore det att installera ögonigenkännare eller något liknande. Se bara på James Bond, det är ju superenkelt!
    Jo tack, det där med trångt i träningshallar i börja på året känns igen, vänta bara till mars - april, då är det en sinande skara:)

    Lasagne är ju perfekt dagen-eftermat, smakar så mycket bättre när den fått stå till sej till nästa dag. Alltsåledes den perfekta matlådan!

    Kramar till dej Kim

    SvaraRadera
  8. Haha, känner igen det där med koderna på jobbet. Ska bli spännande på tisdag...

    Lasagne är verkligen världens bästa lådmat. Gärna extra mycket sås så den är kladdig även dagen efter. Sås ska det va!

    SvaraRadera
  9. Ha ha, jag var tvungen att kolla mailen då jobbet innebär att vi turas om att ha lite koll på vad som händer i media, och jag fick faktiskt tänka till ordentligt för att komma ihåg lösenordet - underbart - då har man ju verkligen kopplat av!

    Jag kom igång med att träna på gym före jul, tänkte att det skulle vara en bättre modell för mig än att hamna i nyårslöftessvängen och trängas med alla efter nyår. Har hittat ett litet intimt gym bara för tjejer som är jättebra, men nu i skrivande stund kommer jag ju på att jag redan har berättat för dig om det :-) Det är i alla fall inte så mördande tråkigt att träna där som på andra gym jag har provat. Jag behöver inte tänka själv, jag tror det är det som är grejen...

    Nu har ju jag använt de goda trattisarna jag fick av dig till nyårsaftonens förrätt, men det hindrar ju inte att jag kan göra den här lasagnen med annan svamp. Verkligen trevligt med en lasagne utan kött med så mycket gott i. Och visst är det överlägset i matlådan!

    See ya!

    Kram!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails